Beslenme çantasını doldurmanın maliyeti 175 TL! Öğrenci Veli Derneği Başkanı çağrı yaptı: Okullarda ücretsiz yemek verilsin

Veliler, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirirken, okulların beslenme listesi aile bütçelerini sarsıyor. Ebeveynler, öğrencilere "Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilsin" talebinde bulundu...

Okulların birinci sınıf öğrencileri için verdiği beslenme listesine göre çocukların her gün ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerle birlikte bir meyve taşıması gerekiyor. Listede ayrıca her gün değişen içecekler de bulunuyor; süt, ayran veya meyve suyu.

MEYVE VE İÇECEK FİYATLARI AİLEYİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Meyve ve içecek fiyatlarındaki yüksek maliyet aileleri zor durumda bırakıyor. Bir adet muzun fiyatı 15 lira, bir adet elma 7-8 lira arasında değişiyor. İçeceklerde ise 200 ml süt 9.5 lira, 170 ml ayran 5 lira ve 200 ml meyve suyu 7.5 lira olarak belirlenmiştir.

HAFTALIK VE AYLIK MALİYETLER CEBİ YAKIYOR

Beslenme çantasına her gün sadece bir poğaça, bir meyve ve bir süt konulduğunda bile haftalık maliyet 175 lira, aylık maliyet ise 700 lira olarak hesaplanıyor. Üç çocuklu aileler için bu maliyet aylık 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor.

ÜCRETSİZ YEMEK KAMPANYASI TALEBİ

Öğrenci Veli Derneği Başkanı Ömer Yılmaz, ailelerin bu ekonomik yükün altından kalkabilmesi için "Okullarda Bir Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek" kampanyasının bir an önce başlatılması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri