Bataklık araziyi alıp öyle bir şey yaptı ki şimdi para basıyor! Emekli öğretmen 35 ton üretiyor yine de taleplere yetişemiyor

Bataklık deyip kimse yüzüne bakmadı ama o öyle bir şey yaptı ki paraya para demiyor. Sivaslı emekli öğretmenin 35 tonluk üretimine taleplerde yetişmiyor. Çıkan ürünler ise hem tüketiciyi hem de üreticiyi mutlu ediyor. İşte Rasim öğretmenin üretim kaynağı…

Sivas'ta yaşamını sürdüren emekli öğretmen Rasim Çimen, köyde yer alan bataklık araziyi satın aldıktan sonra paraya para demedi. 30 yıldır aynı yerde üretim hayatına devam eden Çimen, hem Sivas'a hem de çevre illere gönderdiği ürünlerle herkesin yüzünü güldürüyor. Kimsenin yüzüne bakmadığı bataklık araziyi alan emekli öğretmen resmen herkesin hayalini kurduğu şeyi yaşıyor. İşte Rasim öğretmenin üretim kaynağı…

BATAKLIKTAN DEV HİZMET

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Ütük Köyü’nde yaşamını sürdüren Rasim Çimen, 1992 yılında köyde yer alan bataklık araziyi değerlendirmek için kolları sıvadı. Bataklık arazi üzerinde neler yapabileceğini tek tek araştıran Rasim Çimen, bölgeye yapabileceği en uygun şeyin alabalık tesisi olduğuna karar verdi. Sazlık araziyi ve tesisi alabalık çiftliğine çeviren Çimen, 1994 yılında üretim yapmaya başladı.

30 YILDIR ÜRETİM YAPIYOR

30 yıldır kalabalık yetiştirdiğini belirten Rasim Çimen, yılda 35 ton balık üretimi yaptığını söyledi. Üretilen balıkların hem tesiste yer alan lokantalara hem de çevre illere satışını yaptığını söyleyen Çimen, emekliliğinin ardından bu işe gönül verdiğini söyledi. 1992 yılında bulunduğu arazinin bataklık olduğunu dile getiren emekli öğretmen, ne yetiştirebileceğini düşünürken bir anda alabalık tesisi kurmaya karar verdiğini aktardı.

Tesis için proje yaptırdığını dile getiren emekli öğretmen, 1994 yılında üretim yapmaya başladıklarını ve bugüne kadar aralıksız üretim yaptıklarını söyledi. Tesiste damızlıkları olduğunu ifade eden Çimen, yavru elde ettiklerini de vurguladı. Bunun yanı sıra porsiyonluk olarak yetiştirdiklerini dile getiren Çimen, hem lokantada tüketildiğini hem de dışarıya satışı olduğunu vurguladı.

35 TON ÜRETİM YAPILIYOR

Alabalık tesisine gelen misafirlerin memnun bir şekilde ayrıldığını söyleyen Çimen, “Yıllık 35 ton kapasitemiz var. Balıklarımızın lezzetli olması için elimizden geleni yapıyoruz. Buraya gelen herkes memnun oluyor. Parasıyla balık yedikleri halde teşekkür ediyorlar. ‘İyi ki burayı yapmışsınız, misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz’ diye teşekkür ediyorlar” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri