Başvuruları kaçıran pişman olacak! KPSS'den 50 puan almanız yeterli! Bakanlık 127 personel alımı yapılacağını duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı lise ve önlisans mezunlarının başvuru yapacağı yeni ilanları yayınladı. Bakanlık bünyesinde 127 personel alımı yapılacağı belirtilirken başvuru detayları da araştırılmaya devam ediyor. İşte bakanlık personel başvuru detayları…

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan eleman eksikliğini tamamlamak amacıyla 127 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Her şehir için özel kontenjan ve şartlar sunulurken bakanlık ilan detaylarını paylaştı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru şartları hakkında araştırmalarına devam ediyor. İşte bakanlık personel başvuru detayları…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURU DETAYLARI

2023 yılı Mayıs ayına gelirken kurumlar tarafından yapılan personel alımları da hız kesmeden devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında eleman eksikliğini tamamlamak amacıyla 127 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iş duyurusu kapsamında kadınla erkek adayların başvuru yapabileceği belirtildi. Başvuruda bulunmak isteyen adayların https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim adresi üzerinden e-devlet sistemine giriş yaparak başvuru işlemlerini yapması gerekiyor.

Başvurular kapsamında adaylardan 2022 KPSS'den 50 puan şartı isteniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamında adayların tek alanda başvuru yapabileceği aktarıldı. Adayların başvuru yaptıkları alan kapsamında seçime tabi tutulacakları aktarılırken yapılan diğer başvuruların da geçersiz sayılacağının altı çizildi. 16 Mayıs 2023 tarihinde başlayan başvuruların devam ettiği belirtilirken son başvuru tarihinin 9 Haziran 2023 olduğu aktarıldı. Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda her şehir için farklı kontenjan ve özel şart belirlendiği duyuruldu.


HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Kültür Bakanlığı kapsamında yapılacak alımlar için farklı departmanlar belirlendi. Kurum bünyesinde çalışmak üzere 127 personel alımı yapılacağı aktarılırken belirlenen kadro ve kontenjanlar şu şekildedir:

  • Temizlik Personeli alanında 29
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak 62
  • Büro Personeli olarak ise 36 kişi olarak belirlendi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri