Aralıksız yağış İstanbul'a yaradı: Barajların doluluk oranı yükselişe geçti

Kurak geçen günlerin ardından İstanbul'da etkili olan ve 3 gün aralıksız süren sağanak yağışla beraber barajlardaki doluluk oranı tekrar yükselmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde yüzde 16 seviyelerine kadar düşen doluluk oranı İSKİ'nin açıkladığı son verilere göre yüzde 22.63'e yükseldi.

İstanbul'da kurak geçen yaz mevsiminin ardından beklenen yağışlar gerçekleşmemesi nedeniyle barajlardaki doluluk oranları kritik seviyelere düşmüştü.

Geçtiğimiz hafta yüzde 16 seviyelerine kadar inen doluluk oranı yağmurlu hava dalgası nedeniyle 3 gün aralıksız süren yağmurların ardından yüzde 22.63'lere ulaştı.

3 gün süren yağmur en fazla katkıyı Elmalı barajına yaptı. Elmalı'da ayın 18'inde 20.67 olan doluluk bugün 43.25'e ulaştı.

Ancak barajlardaki doluluk oranı hala son 10 yılın en düşük seviyesinde. Geçen yıl aynı dönemde doluluk oranı yüzde 35.26 seviyesindeydi.

İSTANBUL BARAJLARININ DOLULUK ORANLARI

Ömerli: 44,75

Elmalı: 43

Darlık: 36

Alibey: 23,85

Istrancalar: 21

Terkos: 11

Büyükçekmece: 7

Sazlıdere: 7

Kazandere: 5,87

Papuçdere: 2,85

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri