35 dereceyi geçerse ölürüz! Meteorolojiden kan donduran uyarı: Temmuzda direkten döndük, Ağustosta...

Hava tahminlerinde paylaşılan sıcaklık değerleri aslında tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Bu değerler olasılık ile ölçülmüş değerlendir asıl gerçek yaş termometrede ölçülen sıcaklıktır. Yaş termometre sıcaklığı korkunç gerçeği ortaya çıkardı. 35 dereceyi geçerse ölürüz! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden korkutan uyarı. Temmuz'da etkili olan sıcak hava dalgası gümbür gümbür geliyor. Ağustos'ta cehennemi yaşayacağız, hazır olun!

Tüm dünya genelinde etkili olan El Nino hava sıcaklıklarını hızla artırmış durumda. Rekor seviyelere ulaşan sıcaklıklar vatandaşları bunaltırken 'Sıcak hava dalgası devam edecek mi? Bugün hava durumu nasıl? Sıcaklıklar ne zaman gidecek?' soruları merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden korkutan uyarı geldi. Yaş termometre bu değeri geçerse yandık. 35 dereceyi geçerse ölürüz! Temmuz'da rekor kırmıştı bu sefer can alacak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye’nin kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, İzmir, Manisa ve Aydın illerinin doğu kesimleri, Balıkesir'in güneydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Van, Hakkari ve Ağrı illerinin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İNSAN VÜCUDUNUN SICAKLIĞA OLAN DAYANMA EŞİĞİ DÜŞTÜ

Webtekno'da yer alan detaylarda bilim insanları, sağlıklı ve genç bir insanın bile yüzde 100 nemle birlikte 35 derece sıcaklığa yalnızca altı saat dayanabileceğini ortaya çıkarmıştı. Ancak yapılan yeni araştırmalar, bu eşiğin çok daha düşük olabileceğini gösteriyor.

Belirli bir sıcaklığa ulaşıldığında vücudun çekirdek sıcaklığını düşürmek için kullandığı ana araç olan ter, bir süre sonra artık deriden buharlaşmaz hale geliyor. Sonuç olarak ise sıcak çarpması, organ yetmezliği ve en sonunda ölüme neden oluyor.

UZMANLARDAN KORKUTAN UYARI: 35 DERECEYİ GEÇERSE ÖLÜRÜZ

Uzmanlar, aşırı sıcakların insanları öldürmesi için illa 35 derecelik bir sıcaklıkta ya da bu sıcaklığa yakın bir yerde olması gerekmediğini söylüyor. Sıcaklıklar herkesi; yaşına, sağlığına ve diğer sosyal ve ekonomik faktörlere bağlı olarak farklı şekillerde etkileyebiliyor. Örnek vermek gerekirse, tehlikeli “yaş termometre sıcaklıkları” yaratacak kadar nemin nadiren bulunduğu Avrupa'da, geçtiğimiz yaz 61 binden fazla insanın sıcak nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor.

Yapılan araştırmanın en dikkat çeken verisi ise, önümüzdeki on yıllarda dünyanın çeşitli noktalarında yaş termometre sıcaklıklarının "düzenli olarak 35°C'yi aşacağının" öngörülmesi oldu. Öte yandan bu sınırı test etmek için Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, genç ve sağlıklı insanların çekirdek sıcaklıklarını bir ısı odası içinde ölçtüler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri