2022 KPSS DHBT sınavı başvuruları başladı mı? 2022 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavı ne zaman?

DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavı hakkında araştırmalar devam ediyor. 2022 KPSS sınavı ortaöğretim için başvuruda bulunanlar sınav tarihlerini merak ediyor. Yenilenen takvim doğrultusunda 2022 KPSS Oturumları gerçekleştirilmeye başladı. İşte 2022 KPSS sınav takvimi…

2022 KPSS sınavında çalıntı soru iddiası üzerine sınav ileri bir tarihe ertelendi.DHBT oturumuna girecek olan birçok aday sınav tarihine merak ediyor. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi olarak bilinen sınava katılım sağlayacak kişiler araştırmalarını hızlandırdı.İşte 2022 KPSS sınav takvimi…

KPSS DBHT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS sınavı için kısa bir süre kala adaylarda araştırmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz haftalarda KPSS Oturumları yapılırken DHBT oturumunu ne zaman yapılacağı merak ediliyor. KPSS DHBT 7-17 Ekim tarihlerinde yapılacak.


DBHT NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev almak isteyen binlerce aday KPSS DHBT sınavına katılacak. Sınav sonucunda başarılı olan kişiler Diyanet İşlerinde göreve başlayacak. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 27 Kasım'da gerçekleştirilecek.

DBHT NEDİR, AÇILIMI NEDİR?

2014 yılından önce Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen DHBT sınavı şimdilerde ÖSYM tarafından yapılmaktadır. DHBT’nin açılımı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testidir.

Düzenlenen sınava belirlenen öğrenim düzeyindeki kişiler başvuru yaparken KPSS koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen şartları taşıyan kişiler başvuru yapabilecek. Adayların sınavda 60 dakika verilmektedir.

Güncel Haberleri