Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'tan ne kadar kazanacağı belli oldu

30 Haziran'da Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona erecek olmasına karşın Sarı-Lacivertli kulüple masaya oturmayan Gökhan Gönül'ün, lig şampiyonu Beşiktaş ile 3 yıllık anlaşmaya vardığı öne sürüldü. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Gökhan'ın istediğinin paranın fazla olduğunu ve belirledikleri müktarın üzerine çıkmayacakarını söylemişti.

Sona eren sözleşmesinin ardından Fenerbahçe'yle anlaşmayan Gökhan Gönül, Beşiktaş'la mukavele yaptı. Siyah-Beyazlı kulübe 3 yıllık imza atan yıldız futbolcunun ne kadar kazanacağı da belli oldu.

Gökhan Gönül, 2 milyon euro imza parasının yanı sıra sezon başına 1.7 milyon euro garanti ücret alacak. Tecrübeli futbolcu, 3 yıl forma giyeceği Beşiktaş'tan toplam 7.1 milyon euro (23.4 milyon TL) kazanacak.

Sabah gazetesinin haberine göre; milli sağ bekle yapılan anlaşmada maç başına ücret yok. Tecrübeli futbolcu, yeni sezonda uygulamaya girecek yeni prim sistemine göre galibiyet başına 12 bin, beraberlik başına da 4 bin euro almaya hak kazanacak. Beşiktaş yönetiminin bu transferi önümüzdeki günlerde resmen açıklaması bekleniyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, geçtiğimiz pazar günü yapılan mali kongrede yaptığı konuşmada, "Gökhan 1 milyon 700 bin euro alırken, 2 milyon 750 bin euro garanti ücret + maç başı + şampiyonluk primi + 500 bin dolar da menajeri için istedi. Bizde vergi yok; yurt dışında, 7-8 milyon eurolara gelen bir rakam. Bizim önerimiz 2 milyon euro artı diğer şartlara evet. Bu şekilde olursa anlaşma yapmayacağım bilinsin" açıklamasını yapmıştı.

31 yaşında ve 1.75 metre boyundaki Gökhan Gönül, 2008 yılından bu yana forma giydiği Fenerbahçe'de 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli futbolcu bu sezon 30 resmi maçta oynadı; 1 gol attı, 5 asist yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Markovic'in menajerinden Galatasaray sürprizi
Fenerbahçeli yöneticilerle görüşen Luis Nani: Çin için çok gencim
Beşiktaş Atiba'nın boşluğunu dünya yıldızı ile dolduracak

Spor Haberleri