Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan 'Ankara saldırısı' ile ilgili taziye mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 17 Şubat'ta askeri birlik ve lojmanların bulunduğu Merasim sokaktaki bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına bir mesaj yayınladı. Org. Akar'ın mesajında teröre karşı kararlılık vurgusu yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da meydana gelen ve sivil-asker 28 TSK mensubunun şehit olmasına sebep olan terör saldırısına ilişkin mesaj yayınladı. Akar mesajında 'kararlılık' vurgusu yaptı.

Orgeneral Akar'ın TSK mensuplarına yönelik mesajında, "Maruz kaldığımız bu tür olaylar, ne ülkemizi korumak, huzur ve güvenliğini sağlamak konusundaki kararlılığımızı sarsacak ne de bu güne kadar namus ve şeref bildiğimiz kutsal vazifemizi yapmaktan alıkoyacaktır" ifadelerine yer verdiği öğrenildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Orgeneral Akar, 17 Şubat saldırısının ardından TSK mensuplarına bir taziye mesajı yayınladı. Akar'ın mesaajında şu ifadelere yer verdiği öğrenildi:
 

"Yaşadığımız bu elîm olay; bayraklaşan kutsal Vatan topraklarının bütünlüğü, milletimizin egemenliği, bağımsızlığı,  birlik ve beraberliği için canını seve seve feda etmekten çekinmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her bir personelini, ailelerini ve Türk milletini derinden yaralamıştır.

Kararlılığımızı sarsamaz

Teröre karşı verdiğimiz ve hâlen büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, maruz kaldığımız bu tür olaylar, ne ülkemizi korumak, huzur ve güvenliğini sağlamak konusundaki kararlılığımızı sarsacak ne de bu güne kadar namus ve şeref bildiğimiz kutsal vazifemizi yapmaktan alıkoyacaktır.

Yüce Türk milletinin bu acı gününde, hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına sabır ve başsağlığı; yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

 

ANKARA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ankara'da 28 kişinin şehit olduğu saldırı böyle planlandı
Ankara saldırısında 14 kişiye tutuklama talebi
Efkan Ala yeni güvenlik konseptinin ayrıntılarını açıkladı

Güncel Haberleri