Gençlerbirliği deplasmanda Kasımpaşa'yı devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasının kapanış mücadelesinde Gençlerbirliği deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 yenerek art arda 3. galibiyetini aldı. Teknik direktörlüğe İbrahim Üzülmez'in gelişinin ardından puan kaybetmeyen Alkaralar'a galibiyeti getiren golü 85. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Gençler'in galibiyet golünü 85. dakikada İrfan Can Kahveci atarken Ankara temsilcisi bu sonuçla üst üste 3. galibiyetini kazandı ve puanını 22'ye çıkartarak düşme hattından uzaklaştı.

Üzülmez etkisi

Gençelrbirliği'nin bu sezon 5. teknik direktörü olarak devre arasında göreve başlayan İbrahim Üzülmez, ikinci yarıda çıktığı 3 karşılaşmada da puan kaybetmedi. Sezonun ilk yarısında PTT 1. Lig'de mücadele eden Elazığspor'un başında bulunan genç teknik adam, Gakkoşları da ligin zirvesinde bırakmış, finansal sorunlar yüzünden takımdan ayrılmıştı.

Çalımbay'dan hakem tepkisi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Maç içinde bazı şanssızlıklar yaşadıklarını dile getiren Çalımbay, "Yine hakem arkadaşlarımızın hatalarından dolayı mağlup olduk" dedi. Bu sezon puan kayıplarının büyük bölümünü hakem hataları yüzünden yaşadıklarını kaydeden Çalımbay, "Pozisyonu (Popov'un kırmızı kartı) bir kez daha izledim. Arkadaşımız dokunmuyor. Rahatlıkla kartı gösterip bizi eksik bırakabiliyorlar. Hepsini tebrik ediyorum, Kasımpaşa'ya yapmadıkları kalmadı. Kasımpaşa'nın bütün maçlarında hakem hatası olacağını ve Kasımpaşa aleyhine kararlar verileceğini bilmemiz, ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Dokunma varsa o zaman hakemden özür dileyeceğiz. Maalesef yine hakemin yanlış görmesiyle on kişi kaldık ve mağlup olduk" diye konuştu.

"Maçı hak ettik"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ise, "Maçı hak ettik. Saha içinde aslanlar gibi mücadele etmeye çalışan, öz güveni aşılayıp neler yapabileceğini gösteren bir takımız. Üç maçta üç galibiyet aldık ama her şey bitmiş değil. Lig uzun bir maraton. Biraz daha alt sıralarda avantaj yakaladık, biraz daha üst sıralara göz kırptık. Daha yapacak işimiz var" şeklinde konuştu.

Bu arada Üzülmez, başkan İlhan Cavcav'ın ağır bir ameliyat geçirdiğini ifade ederek, "Başkanımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Galibiyeti ona armağan ediyoruz" dedi.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Abdulkadir Bitigen, İlyas Emektar, Mustafa Savranlar
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Omeruo, Titi, Veigneau, Pavelka, Hakan Arslan, Tunay Torun (Dk. 82 Veysel Sarı), Castro, Adem Büyük (Dk. 56 Del Valle), Eren Derdiyok (Dk. 72 Malki)
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz (Dk. 83 Hakan Aslantaş), Ahmet Çalık, Kulusic, Uğur Çiftçi, Selçuk Şahin, Djalma, Hleb (Dk. 75 İrfan Can Kahveci), Skulason, Stancu (Dk. 65 Serdar Gürler), El Kabir
Gol: Dk. 85 İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği)
Kırmızı kart: Dk. 78 Popov (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 45 Omeruo (Kasımpaşa), Dk. 69 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Eski Beşiktaşlı futbolcu 2. Lig takımına transfer oldu
Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav ameliyat oldu

Spor Haberleri