Gelecek sene 'Turkoleague'

THY Avrupa Ligi'nde önümüzdeki sezon format değişiyor. Takım sayısı 24’den 16’ya düşerken, EuroCup şampiyonu Galatasaray Odeabank ile birlikte bir numaralı kupada dört Türk ekibi boy gösterecek. Dörtlü Final’in ise İstanbul’da yapılma şansı yüksek.

[Karar]

ALPEREN DELİBAŞ

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan THY Avrupa Ligi’nde (Euroleague) gelecek sezon Spor Toto Basketbol Ligi’nden dört takım mücadele edecek. Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in A lisansına sahip olduğu için doğrudan yer alacağı turnuvaya Darüşşafaka Doğuş ‘wild card’ ile katılacak. Bu üç takıma ek olarak Galatasaray Odeabank; Avrupa basketbolunun iki numaralı kupası olan EuroCup’ı kazanmasıyla Avrupa Ligi vizesi alan dördüncü Türk takımı olmayı başardı.
Öte yandan Avrupa Ligi değişen formatıyla da ilk kez önümüzdeki sene sahne alacak. Eskiden 24 olan takım sayısı 16’ya düşürülecek ve maçlar lig formatında oynanacak. Bu 16 takımın 11’i ise A lisansına sahip ekipler olacak.

11 TAKIM BANKO

Avrupa Ligi'nde A lisansına sahip olan takımlar şöyle: Fenerbahçe, Anadolu Efes (Türkiye), Barcelona Lassa, Real Madrid, Laboral Kutxa (İspanya), Olympiakos, Panathinaikos (Yunanistan), Emporio Armani Milano (İtalya), Maccabi FOX (İsrail), CSKA Moskova (Rusya), Zalgiris Kaunas (Litvanya). Bu 11 takım her sene doğrudan lige katılacak. Diğer 5 takım ise ULEB Cup şampiyonu, 3 yerel lig şampiyonu ve elemelerden gelecek 1 takım olacak.

30 HAFTA SÜRECEK

16 takımın birbiriyle deplasmanlı lig usulüyle oynacağı maçlar 30 hafta sürecek. Her takım diğer 15 rakibiyle, 15’i evinde, 15’i deplasmanda olmak üzere toplam 30 maç yapacak. 30. maçlar sonunda ilk 8 sırada yer alan takımlar play-off oynamaya hak kazanacak. Normal sezonu ilk 8 sırada bitiren takımlar sıralamalarına göre 1. ile 8., 2. ile 7., 3. ile 6. ve 4. ile 5. eşleşecek şekilde play-off maçları oynayacak. 5 maç üzerinden ve ilk 4 sıradaki takımların ev sahibi avantajını elinde bulunduracağı play-off serilerinden sonra 3 galibiyete ulaşan takımlar Dörtlü Final’e kalacak.

DÖRTLÜ FİNAL İSTANBUL'A YAKIN

2016-2017 sezonunda yandaki 16 takımın yer alacağı THY Avrupa Ligi’nde sezon İstanbul’da sona erebilir. Moskova’nın da aday olduğu Dörtlü Final organizasyonunun, İstanbul’a verildiği takdirde Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da düzenlenmesi bekleniyor.

2017'DEN SONRA ÜÇ TAKIM BİLE ZOR

Bu sene 4 takım ile katıldığımız THY Avrupa Ligi’ne 2017’den sonra 4 takım ile katılmamız imkansız gibi. Eğer bir temsilcimiz ULEB şampiyonu olmaz veya elemelerden gelen 1 takımlık kontenjanı alamazsa 3 takımla katılmamız bile zor görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Aziz Yıldırım Rus taraftarın üzerine yürüdü
THY Avrupa Ligi'ne Türkiye'den 4 takım

Spor Haberleri