Gazprom: İlişkiler normalleşince Türk Akımı yeniden başlayacak

Üst düzey bir Gazprom yetkilisi, Türkiye ile ilişkiler normalde döndüğünde Türk Akımı doğalgaz projesi üzerindeki çalışmaların yeniden başlayacağını açıkladı.

Gazprom yönetim kurulu üyesi Oleg Aksyutin, Türkiye'yle ilişkiler normalleşince Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine geri döneceklerini söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre New York'taki bir toplantıda konuşan Aksyutin, "Türk Akımı projesinin ne zaman tamamlanacağı Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi ve ülkeler arasında hükümetlerarası anlaşma imzalanması ardından belli olacak" dedi.

Rus yetkililer Aralık 2015'te Türk Akımı' projesiyle ilgili çalışmaların durdurulduğunu açıklamıştı. Bu karar, Türkiye'nin Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi ardından gelmişti. Ancak daha sonra birçok Rus yetkili, Türkiye ve Avrupa Komisyonu'nun ilgi göstermesi hâlinde projenin yeniden gündeme alınabileceğini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Gazprom: Türk Akımı iptal edilmeyecek

Ekonomi Haberleri