Galatasaray SPK tehlikesi yaşıyor

Sarı-Kırmızılı kulüpte Sportif A.Ş.'nin 2015 yılına ait 57 milyon 460 bin TL'lik zarar açıklaması başka bir tehlikeyi doğurdu.

Hisseleri borsada işlem gören Galatasaray Sportif A.Ş.'nin zarar açıklamasında bulunması, SPK'nın yeni düzenlemesi kapsamında yönetimin gelecek iki yıl için dikkatli adımlar atması gerekliliğini doğurdu.

Habertürk'ün haberine göre 2012 yılında yürürlüğe giren SPK düzenlemesine göre üst üste üç yıl zarar açıklayan şirketler zorunlu olarak yönetim değişikliğine gidiyor. Bu durumda şirkette A tipi hisselere sahip olan Galatasaray Kulübü, haklarını kaybedebilecek.

MUTLAKA KAR AÇIKLAMAK ZORUNDA

Başkan Dursun Özbek, mayıs ayı sonunda sembolik olarak 1 lira da olsa şirketi kâra geçireceklerini belirtmişti. Ancak 57 bin liralık zararın bu kadar kısa sürede kâra dönüştürülmesi zor görünüyor.

Bileklik kampanyasından gelen 10 milyon TL'lik kârla birlikte gelecek sezon için loca ve kombine satışlarıyla zararı kapatmaya çalışacak olan Sportif A.Ş., önümüzdeki iki yıl içerisinde mutlaka kâr açıklamak zorunda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Şarkıcı Burcu Güneş, Konyaspor için marş yaptı

Spor Haberleri