Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak? İşte üzerinde durulan o tarih

20 Mart Pazar akşamı gerçekleştirilecek olan fakat bir takım güvenlik önlemleri nedeniyle ertelenen Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak merak konusu oldu. Milyonlarca Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı derbinin hangi tarihte yapılacağını merakla beklerken karar.com o tarihi sizler için araştırdı. İşte dev derbinin oynanması planlanan en yakın tarih...

Dün akşam saat 20:00'da yapılması planlanan Galatasaray Fenerbahçe derbisi güvenlik önlemleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Maç önce seyircisiz oynanma kararı verildi. Ancak hemen ardından derbi için erteleme kararı çıktı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesine, terör örgütü IŞİD’in eylem tehdidi nedeniyle karar verildiği ortaya çıktı. Peki Avrupa'nın yakından takip ettiği derv derbi ne zaman oynanacak. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi saat kaçta yapılacak? İşte derbi hakkında merak ettikleriniz.

Süper Lig'in 26. haftasında oynanması planlanan derbi için güvenlik önlemleri nedeniyle erteleme kararı alındı. Bu ay içerisinde (Mart) Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin oynanma ihtimali görünmüyor. Türkiye Futbol Federasyonu ise 2 tarih üzerinde duruyor.

1. TARİH: 6 NİSAN

24 ve 29 Mart’ta A Milli Takımımızın karşılaşmaları var. Hafta sonları lig maçları, 20 Nisan’da ise Türkiye Kupası’nda yarı final mücadeleleri yapılacak... TFF derbiyi çok ileriye atmak istemiyor. Tüm bu kriterlere bakıldığında en uygun gün 6 Nisan gözüküyor.

2. TARİH: 28 NİSAN

20 Nisan'da Ziraat Türkiye Kupası maçı yapılacak. Sonrasında ise maç planlanmasında Avrupa maçları var. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'da olmaması nedeniyle TFF derbi tarihini 28 Nisan'a alması üzerinde durulan bir diğer ihtimal.

Süper Lig'in bitimine 8 hafta kaldı ve TFF, bu maçın sonucunun şampiyonluk yarışına direkt olarak etki edeceğinden derbiyi kısa zaman içinde oynatmayı amaçlıyor. 20 Nisan’da Türkiye Kupası’nda her iki takım yarı final karşılaşmalarına çıkacağı için o hafta es geçildi.

27. haftada Galatasaray, 2 Nisan’da Eskişehir ile deplasmanda karşılaşacak. Fenerbahçe de 3 Nisan’da evinde Osmanlıspor’u ağırlayacak. Hafta içinde yani 6 Nisan’da derbinin yapılması halinde Cim Bom 4 gün sonra tekrar yeşil sahalarda olacak.

GALATASARAY - FENERBAHÇE MAÇLARI

27. HAFTA

2 Nisan Cumartesi

19.00: Eskişehirspor-Galatasaray

3 Nisan Pazar

19.00: Fenerbahçe-Osmanlıspor

28.Hafta

9 Nisan Cumartesi

19.00: Galatasaray-Ç.Rizespor

10 Nisan Pazar

19.00 T.Konyaspor-Fenerbahçe

20 Mart Pazar akşamı gerçekleştirilecek olan fakat bir takım güvenlik önlemleri nedeniyle ertelenen Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak merak konusu oldu. Milyonlarca Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı derbinin hangi tarihta yapılacağını merakla beklerken karar.com o tarihi sizler için araştırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fenerbahçe'den Galatasaray'a sert cevap: Ergence bir davranış
Van Persie: Derbiyi oynamayalım Sneijder
Süper Lig kulüplerinden terör için birliktelik mesajı

Spor Haberleri