Gala zehir oldu maç da ertelendi

Tüm dünyanın gözü Antalya’ya çevrilmişken, Türkiye’de yaşanan üzücü gelişmeler nedeniyle Eto’o Vakfı’nın düzenleyeceği yıldızlar maçı ertelendi. Futbolcuların bir kısmı cuma akşamı yapılan galaya katılırken bir kısmı son anda Antalya’ya gelmekten vazgeçti. Galada ise herkes şaşkındı...

[Karar] 

HAKAN AKAR

Aslında her şey baktığınızda çok güzel başlamıştı. Futbol ve sanat dünyalarının ünlü isimlerinin yoğun bir katılımıyla gerçekleşen Eto’o Vakfı Maçı’nın galasında her şey gece saat 22.00 sularında değişmeye başladı. Galaya katılanların çoğu haberleri duyduğu gibi telefonlarına sarılırken, insanlar Ankara ve İstanbul’da bir şeyler yaşandığını birbirleriyle konuşmada başladılar. Gala gecesindeki neşeli hava bir anda yerini korku ve endişeye bıraktı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Darbe girişimi var” açıklamasıyla törende olması gerektiğinden daha erken zamanda bitirildi. Geceye katılan AK Partili vekiller gelen telefonlarla salonu terk ederken, katılan davetlilerin birçoğu ise gece bitmeden yaşananlarla birlikte otelden ayrıldılar. Konuklar arasındaki Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de gelen bilgiler sonrası tören bitmeden salonu terk edenler arasında yer aldı.

HERKES ŞOKTAYDI

Afrikalı çocuklar için dün oynanması gereken maç ise beklendiği gibi ertelendi. Maçın ne zaman oynanacağına dair ise şu an için bir bilgi yok. Yıldız futbolcular ve ünlü teknik adamlar ise yaşananlar sonrası görüş vermekten kaçındı. Bir tek İtalyan teknik direktör Fabio Capello kısa bir şekilde yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Galaya Türkiye’den katılan futbol adamları ise vatanın birlik ve beraberliğinden yana olduklarını söylemekle yetindi.

KİMLER YOKTU Kİ...

Maç için otele 33 kişi giriş yaparken yabancılardan göze çarpan en önemli isimler; Jay Jay Okocha, David James, Eric Abidal, Eden Hazard, Stephen Appiah, Dario Simiç, Carles Puyol, Michael Essien, Marcel Desailly, Kolo Toure ve Pascal Nouma’ydı. Türklerdense Emre Aşık, Ümit Davala, Okan Buruk, Yekta Kurtuluş, Tanju Çolak, Hasan Kabze gibi isimler galada yer aldı.

Bursaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu da davetliler arasındaydı. Bunlardan Toure, Puyol, Desailly, David James, Hamza Hamzaoğlu oteli dün terketti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Arda Turan'dan Eto'o'ya videolu destek
Fikret Orman: Bedelini ağır ödetirim!

Spor Haberleri