Fransız polisi bir kiliseye operasyon düzenledi

Paris'in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde gerçekleştirilen geniş çaplı IŞİD operasyonunun ardından bir kiliseyede baskın yapıldı. Operasyonların hedefinde Paris katliamının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud var.

Fransa Paris katliamının ardından tetikte..

Katliamın ardından bu sabah Paris'te yeniden silah sesleri duyuldu. 

Saint-Denis banliyösünde gerçekleştirilen operasyonda iki terörist öldürüldü, 5 kişi gözaltına alındı. 

Operasyon sırasında bir kadın da kendini havaya uçurdu. Bu operasyonun ardından Paris'te bir kiliseye operasyon başlatıldı. Polis kilisenin kapılarını kırarak içeri girdi..

Kilisede Paris saldırılarının beyni olduğu düşünülen 27 yaşındaki Fas asıllı Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud'ın saklandığı ileri sürüldü.

Kilisedeki operasyon sona ererken gözaltına alınan olup olmadığı açıklanmadı. Polisin şüphe üzerine kiliseyi bastığı belirtiliyor. 

Katliamın beyni hedef alındı

TSİ ile sabah 05:25'te başlayan operasyon, üç intihar bombacısının kendini patlattığı Stade de France'ın yakınlarında gerçekleştirildi.

Operasyonun yapıldığı dairede 6 saldırgan bulunuyordu. 2 saldırgan öldürülürken, 5 kişi de gözaltına alındı.  

Fransız yetkililer, öldürülen ve gözaltına alınan teröristlerin kimliğini bu aşamada açıklamayacaklarını belirtti.

Cazeneuve: Çok cesur bir operasyon gerçekleştirdiler 

Operasyon sonrası açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve güvenlik görevlilerini çok cesur bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Cazeneuve, "Cesur bir şekilde operasyonu gerçekleştirdiler, hepsine teşekkür ediyorum. Bölge halkına da sakin kaldıkları için teşekkür eiyorum. Operasyonu tamamladık. Operasyonun başarısına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Operasyonun, Paris'te iş merkezlerinin bulunduğu La Defense'de eylem hazırlığı yapıldığı yönünde istihbarat alınması üzerine başlatıldığını duyuran France 2 televizyonu, yakalanan şüphelilerden DNA örneği alındığını aktardı.

Dairenin sahibi AFP'ye konuştu

Operasyonda tutuklanan ve dairenin sahibi olduğu anlaşılan bir kişi, polis tarafından kelepçelenirken AFP'ye konuştu. Dairesini Belçika'dan gelen iki kişiye bir arkadaşına iyilik olsun diye kiraladığını söyleyen adam, "Terörist olduklarını bilmiyordum" dedi. 

Adamın gözaltına alınan kadın arkadaşı da geçen hafta o evde kaldığını ve evin kurallara uygun olayan bir şekilde insanlara kiralandığını söyledi. 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Hollande: Olağanüstü hal bu geceden itibaren 3 aya çıkacak
Joker maskeli adam: Bütün Müslümanları öldüreceğim
Paris'te IŞİD operasyonu: Kadın terörist kendini patlattı

Dünya Haberleri