Fransa'nın başkenti Paris'teki kanlı saldırıları görgü tanıkları anlattı

Fransa'nın başkenti Paris'te 153 kişinin katledildiği terör saldırılarını görgü tanıkları anlattı. Görgü tanıkların biri; "Önümüzde bir dolu beden yığılı olduğu için barda mahsur kaldık. Yerde altı-yedi ceset vardı." ifadelerini kullandı. İşte son yılların en kanlı terör eyleminin ardından görgü tanıklarının yaşadıkları...

Avrupa'nın '11 Eylül'ü' olarak tarihe geçen Paris saldırılarının görgü tanıkları o anları anlattı.

Görgü tanıkları dehşet anları anlattı

Konser, restoran ve stadyumda meydana gelen saldırıları, görgü tanıkları çarpıcı sözlerle duyurdu. Son yılların en kanlı terör eyleminin ardından görgü tanıklarının aktardıkları...

"Bu cumhurbaşkanınız Hollande’ın suçu..."

PİERRE JANASZAK (RADYOCU): Amerikalı müzik grubu Eagles of Death Metal’i dinlemek için kız kardeşimle konsere gitmiştik. Konsere bir saat kala silah sesleri geldi. Önce şovun bir parçası sandık. Ama sesler durmadı. Her yer kan gölüne doldu, cesetlerle doldu. Çığlıklar duyduk. Kaçmaya başladık. İki saat bir tuvalette saklandık. Saldıranları 20 kişiyi rehin almıştı, konuşmalarını duyuyorduk. Saldırganlar “Bu cumhurbaşkanınız Hollande’ın suçu. Suriye’ye müdahale etmemeliydi” diyorlardı. Irak’tan da bahsediyorlardı. Polis gelip kurtardı.

"Gelişigüzel ateş açtılar..."

JULİEN PİERCE (EUROPE 1 KANALI MUHABİRİ): Konser sürerken birkaç silahlı adam içeri girdi. İki ya da üç erkekti, maske takmamışlardı. İçeri girip Kalaşnikofa benzeyen silahlarla kalabalığa gelişigüzel ateş açtılar. 10-15 dakika sürdü. Salonda panik yaşandı. Saldırganlar en az üç kez silahlarını yeniden doldurma fırsatı buldu. Çok gençtiler. Çok sakindi ve kararlıydılar. Etraf kan gölüne döndü.

"Kapıya barikat kurdum"

FRANSIZ LİBERATİON’A KONUŞAN BİR TANIK: Müziğin sesi oldukça yüksekti. Silah seslerini duydum, arkamı döndüm ve arka kapının orada, şapkalı bir kişinin siluetini gördüm. Benim bulunduğum yöne doğru ateş açtı. İnsanlar yere düşmeye ya da kendilerini yere atmaya başladı. Sanırım yanımdaki adam da öldü. Koştum, güvenlik bariyerini aştım ve sahneye yakın olan ilk grupla beraber salondan çıktım. Yangın çıkışından çıktık. Birinci kattaki bir kafeye girip, kapıya barikat kurduk. İnsanlara olanları anlattığımızda bize hemen inandılar. Burada savaş vardı, kısa bir süre öncesine kadar silah sesleri vardı.

"Bir büyük patlama duyduk"

PARİS'TE ÇALIŞAN VİNCENT İSİMLİ BİR GAZETECİ STATTAYDI: İlk yarıda iki büyük patlama ve daha sonra da bir büyük patlama duyduk. Maç hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyordu ama biz her şeyi Twitter'dan takip ediyorduk. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın stadyumdan çıkarıldığını da oradan okuduk, biz bir şey görmedik. Maçın ikinci yarısında stadyumun üzerinde bir helikopter dolaşıyordu. Son düdüğü çaldıktan sonra insanlar sahaya çıktı. İnsanlar endişeliydi, dışarda neler olduğundan emin değillerdi.

Çıkış için güney, kuzey ve batı kapılarını kullanmamızı isteyen bir anons yapıldı ama beş dakika sonra gidenlerin çoğu geri dönmüştü.

"Önümüzde bir dolu beden yığını vardı"

BEN GRANT SALDIRILAR SIRASINDA EŞİYLE BİRLİKTE BİR BARDAYDI: Silah sesleri duydum. İnsanlar yere düştü. Bir masayı kafamıza siper ederek korunmaya çalıştık. Önümüzde bir dolu beden yığılı olduğu için barda mahsur kaldı. Yerde altı-yedi ceset vardı. Birileri otomobillerden ateş açıldığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Milli Takım Paris'te mahsur kaldı
Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet: EURO 2016 tehlikeye girdi
Paris'te terör | El bombası atıp, kaleşnikofla taradılar: 153 ölü 200 yaralı

Dünya Haberleri