Fransa, sahte terör mağdurlarını affetmedi

Geçen sene gerçekleştirilen Bataclan saldırıları sonrasında mağdur olduğunu ifade eden bir çiftin yalan söylediği anlaşılınca Fransız mahkemesi çifte acımadı.

Fransa'da bir çift, Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarında zarar gördüklerini söyleyerek tazminat aldı ancak çiftin beyanlarının yalan olduğu anlaşılınca Fransız mahkemesi çifte ağır cezalar verdi.

60 BİN EURO ÖDEME YAPILDI

Çift, 13 Kasım 2015'te Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra Terör Kurbanları Güvence Fonu'na başvuruda bulunarak yardım istedi. Fon, kendilerinin terör saldırısından zarar gördüğünü söyleyen çiftin başvurusunu kabul etti ve çifte toplam 60 bin euro ödeme yaptı.

Ancak, çift bununla yetinmeyerek Nice'de gerçekleştirilen terör saldırısının ardından da tazminat başvurusunda bulununca yalanları ortaya çıktı. Terör Kurbanları Güvence Fonu, şüpheli gördüğü durumu polise haber verdi. Polisin araştırmaları sonucunda çiftin Paris'teki saldırılar sırasında da Paris'te olmadıkları anlaşıldı.

Çift mahkemede suçlarını itiraf ederken, 60 bin euroyu kendilerini ölümle tehdit eden alacaklılara verdiklerini ve kalan kısmıyla da araba aldıklarını söyledi. Haberturk'te yer alan habere göre savcı çiftin 30 hafta hapis cezasına çarptırılmasını talep ederken, mahkeme dosyanın emsal teşkil ettiği gerekçesiyle çifte 3'er yıl ceza verdi.

Fransız çift tutuklanarak cezaevine konuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris katliamın yıl dönümü öncesi Bataclan, Sting konseriyle açıldı
Paris’teki terör saldırılarında öldürülen teröristler henüz defnedilmedi
Paris'teki Bataclan konser salonuna saldıran 3'üncü kişinin kimliği belirlendi

Dünya Haberleri