Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Rusya'yı ve Esad'ı kınadı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ''Rusya'nın desteği ile Esed rejiminin Halep'te sivillere yönelik zalimce saldırılarını kınadıklarını'' bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bir araya geldikten sonra Cenevre'deki görüşmeleri askıya alma kararını desteklediğini belirtti.

Barışı sabote ediyorlar

Açıklamasında, ''Esed rejimi ve müttefiklerinin iyi niyetle davranmadığı ve barış çabalarını sabote ettiği" ifadelerine yer veren Fabius, rejim ve müttefiklerinin, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) insani durumla ilgili sorumlulukları hatırlatan 2254 sayılı kararına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Sivillere saldırıyı kınıyoruz

Fabius, Fransa'nın müttefikleriyle bu konuyu, Suriye'deki çatışmalarda mağdur olanlara yapılacak yardımla ilgili Londra'da düzenlenecek konferansta ayrıntılı şekilde görüşeceğini, ''Rusya'nın desteği ile Esed rejiminin Halep'te sivillere yönelik zalimce saldırılarını kınadıklarını'' kaydetti.

BM, yaptığı açıklamada, Halep'te hava operasyonlarının artması nedeniyle son iki günde binlerce kişinin yerlerinden edildiğini, hava saldırılarında üç insani yardım görevlisinin de hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

PARİS/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kanada, Rusya'nın Suriye’deki hastane saldırısını kınadı
Rusya: Türkiye Suriye'ye operasyon hazırlığında
Rusya 'barışı' bombalıyor: Cenevre'nin ilk 5 gününde 131 ölü

Dünya Haberleri