FIFA'nın eski başkan yardımcısı Eugenio Figueredo'ya 2. gözaltı

FIFA'nın eski başkan yardımcısı Eugenio Figueredo, adının karıştığı yolsuzluk operasyonu kapsamında İsviçre'den sonra ülkesi Uruguay'da gözaltına alındı.

FIFA'nın eski başkan yardımcısı Eugenio Figueredo ikinci kez gözaltına alındı.

Yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltında tutulan 83 yaşındaki Figueredo'nun, geniş kapsamlı başka bir yolsuzluk operasyonu kapsamında Uruguay'a getirilerek, gözaltına alındığı açıklandı. Mahkemeye çıkarılan Figueredo'nun avukatı ise, yaşlı olması nedeniyle müvekkilinin ev hapsinde tutulmasını talep etti. Şantaj ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan Figueredo'nun, suçlu bulunması halinde 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası alması bekleniyor.

Bir dönem Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nda (CONMEBOL) asbaşkanlık ve başkanlık görevlerini yürüten futbol adamının, Copa America'nın sponsorluk anlaşmalarında milyonlarca dolar rüşvet aldığı öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'e 8 yıl futboldan men cezası geldi

Spor Haberleri