İzmir'de FETÖ ile bağlantı olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, elbise dolabından girilen gizli bir oda ortaya çıkarıldı.
134
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, yeni bir gizli oda bulundu.
234
Karabağlar ilçesindeki okuldaki incelemelerini sürdüren ekipler, beşinci katta lojman olarak kullanılan bir odada yaptığı araştırmada, elbise dolabının içinde gizli bir düzenek olduğunu belirledi.
334
Durumun bildirilmesi üzerine okula gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları detaylı incelemede, dolabın tabanında mekanizmayı çalıştıran ipi belirleyerek çektiklerinde dolabın sırt bölümünde, gizli bir odaya geçişi sağlayan kapı açıldığını fark etti.
434
Dolap içindeki kapıyı kullanarak gizli odaya giren ekipler, içinde 4 kılıç, boş bir para kasası, kasaya yapıştırılmış "2800 dolar" ve "3200" yazılı not kağıtları buldu.
534
Oda kapısını açan ve kapayan mekanizmanın elbise dolabındaki iple çalıştığı, ayrıca odada kurulu alarm sisteminin de kabloları kesilerek devre dışı bırakıldığı tespit edildi.
634
Ekipler, lojman olarak kullanıldığı ileri sürülen katta, üst düzey misafirlerin ziyaretlerinde kullandığı, lüks otelleri andıran konfor ve şıklıkta döşenmiş, uzaktan kumandalı aydınlatma sistemleri ve ayrı banyolara sahip odalara da rastladı.
734
Okulda başka gizli bölmeler olabileceği şüphesiyle incelemenin devam ettiği bildirildi.
834
Ekipler, okulda otantik eşyalarla döşenmiş ve "şark köşesi" adı verilen odada da inceleme gerçekleştirdi.
934
Odadaki askeri kamuflaj elbisesinin göğüs bölümüne Türk bayrağı işlemesi, kol bölümünde ise ters dikilmiş "çavuş" rütbesi dikkati çekti. Odada ayrıca 2 kırbaca rastlandı. Odanın tavanında ise iç içe geçmiş 2 kareden oluşan ve Sultan Süleyman'ın mührü olarak adlandırılan desen olduğu gözlendi.
1034
Polis, aynı katta öğrencilerin girişine kapalı, yalnız idarecilerinin girebildiği odada ise Fetullah Gülen'in de portresinin bulunduğu çok sayıda resim ve bir masaj koltuğu buldu.
1134
Odada ayrıca, üzerinde adalet terazisi simgesi işlemeli, Osmanlı'da devlet harcamalarını denetlemek amacıyla 1865 yılında kurulan ve bugünkü Sayıştay'ın temelini oluşturan “Divan-ı Muhasebat” yazılı pirinç tabak, asılı cübbe, el sembolü şeklinde figürler ve Kazakistan bayrağı da bulundu.
1234
Bir başka odada ise duvarda üzerinde pusula bulunan dünya haritası bulunduğu görüldü.
1334
FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında örgütle bağlantılı olduğu ileri sürülen Şelale AŞ'ye bağlı eğitim kurumlarına kayyum atanması üzerine, örgütte önemli bir yeri olduğu bildirilen Yamanlar Koleji İlkokulu ve Ortaokulu binasına 22 Temmuz'da giden polis, Gülen'in yurt dışına çıkmadan önce "mahrem" görüşmelerini yaptığı iddia edilen özel odasını bulmuştu
1434
Mobilyaları, sergi alanları ve tefrişatı ile dikkati çeken odada, Gülen’in giydiği ve "kutsal" değer yüklenerek camekanlı alana konulmuş iki hırka dikkati çekmiş, camekanlı sergi bölümünde çeşitli taşlardan yapılan tesbihler, içinde çeşitli yerlerden getirilmiş toprakların da bulunduğu çok sayıda gümüş kutular, kılıçlar, bazı eski milli futbolcuların formalarının da yer aldığı gözlenmişti
İddialara göre, figürler Fetullah Gülen'in elinden alınan modelden yapıldı. Yamanlar Koleji'nde yetişen "seçilmiş öğrenciler" harp okullarından mezun olmalarının ardından kolejdeki özel odada "Gülen'e bağlılık yemini" ediyor ve "himmet sözü" veriyordu. Örgüt üyeleri daha sonra ise "Gülen'in eli" diye duvardaki alçıdan yapılan el modelini öpüp alnına koyuyordu.
1534
Odada dikkat çeken diğer unsurlar ise duvara monteli beyaz "el semboller" olmuştu.
1634
Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülmüştü.
1734
Darbe girişiminde şehit düşen YTÜ Öğretim Üyesi "Prof. Dr. İlhan Varank"ın adı verilen Yamanlar Kolleji'nin Karşıyaka'daki binasında ise binanın alt bölümünde bir atölye ile binanın yemekhanesi ile kolej bahçesinde bulunan ve kütüphane olarak kullanılan cami arasında bir tünel ortaya çıkarılmıştı. İZMİR/AA