FETÖ’nün kaos zulasına adım adım polis kıskacı

FETÖ’nün yurt içinde gizlediği 6,5 milyar TL’nin peşine düşen güvenlik birimleri sonuca ulaştı. Örgütün Ege’nin güneyinde bir kent ve İstanbul’un bir ilçesinde kara paralarını sakladığı yerler tespit edildi. Operasyon için gerekli hazırlıklar yapıldı.

ÖZEL HABER / EROL METİN

FETÖ’nün karanlık eylemlerinde kullanacağı değerlendirilen ve  KARAR’ın 28 Mart’taki ‘Kaos zulasına özel takip’ başlıklı haberinde belirtilen örgütün el konulmadan önce Bank Asya, dernek, vakıf ve diğer kurumlarından 6,5 milyar TL’yi kaçırarak Türkiye’nin değişik illerinde sakladığı belirtilmişti. Haberde, paranın kaos çıkarmak için kulllanılacağı ihtimali üzerinde duran güvenlik birimlerinin, paraların tutulduğu adreslerin belirlenmesi için çalışma başlattığı anlatılmıştı.

FETÖ’nün yurt içindeki kayıp paralarının izini süren güvenlik birimlerinin sonuca ulaştığı, Ege’nin güneyinde ve İstanbul’un bir ilçesinde iki nokta tespit ettiği öğrenildi. KARAR’ın edindiği bilgilere göre, belirlenen yerler izlemeye alındı. İstanbul’daki adresin terk edilmiş bir akaryakıt istasyonu olduğu kaydedildi. Söz konusu adreste toprağa gömülen bir akaryakıt tankının içinin parayla doldurulmuş olabileceğine işaret edilirken, Ege’nin güneyindeki ilde tespit edilen adresin ise denize çok yakın bir konumda olduğu ve tünel bağlantısının bulunduğu aktarıldı. Teyakkuza geçen güvenlik birimlerinin, her iki adresteki hareketliliği an be an gözlemlediği, muhtemel bir operasyon için gerekli hazırlıkları yaptığı ifade edildi. Gerek görüldüğü takdirde her an düğmeye basılabileceği belirtildi. Örgüt mensuplarının iki noktada bulunan yüklü miktardaki para ve altınları yurt dışına nakledebileceği ihtimaline karşı da denizlerde önlem alındı. FETÖ’nün güvenlik birimlerini alarm durumuna geçiren kayıp paralarıyla ilgili ihbarlar da yapılıyor. 20 gün önce Silivri’de D-100 karayolu Çanta Mahallesi sınırları içerisinde buğday ekili bir tarlada FETÖ’ye ait paraların gömülü olduğu ihbarı alan jandarma ekipleri harekete geçmişti. Ancak yapılan kazı çalışmalarında herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı.

ÖRGÜTÜN EKONOMİ İMPARATORLUĞU RAPORDA

Darbe Komisyonu’nun taslak raporunda, FETÖ’nün 10 binlerce sayıda kurum/kuruluşları aracılığıyla mali açıdan da paralel bir ekonomi yarattığı tespiti yer aldı. Yargı makamlarının FETÖ’nün 150 milyar dolar kaynağa sahip olduğunu belirlediğinin yer aldığı raporda, örgütün mali kaynağının ‘himmet’ olduğu anlatıldı. Raporda, FETÖ’nün devletin kontrolündeki yasal mali yapıya sızma amaçları ‘İhracatta kolaylık ve öncelik sağlama, kamu destek ve teşviklerini yönlendirme, mali denetim faaliyetlerinden haberdar olma ve denetimleri yönlendirme, kamu ihalelerini örgütle bağlantılı şirketlere verme, bilişim altyapısı ve kurum arşivini örgütle bağlantılı şirketlerin menfaatine kullanma’ şeklinde sıralandı. Kamu kurumlarındaki kadrolaşmasını tamamladıktan sonra elinde bulundurduğu yaptırım gücünü kullanan FETÖ’nün, iş adamlarını ‘himmet’ adı altında haraca bağladığı da vurgulandı. Örgütün iş dünyasında boy gösteren şirketleri ‘örgüt şirketleri’, ‘bağlantılı şirketler’, ‘finansman sağlayan diğer şirketler’ gibi 3 başlıkta sınıflandırıldı. Örgüt şirketlerine Bank Asya ve Kaynak Holding, bağlantılı şirketlere Koza-İpek Holding, finansman sağlayan diğer şirketlere Akfa, Boydak ve Naksan Holding örnek gösterildi. Raporda, maden ocağı işleten Koza-İpek Holding’in ‘altın’ oyunu da anlatıldı. Toplanan paraların Koza’da altına dönüştürüldüğü aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Adana merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 25 gözaltı
"Analizi Harbiyeli" ölüm korkusuyla kaçmış
Erdoğan'ın avukatından FETÖ'cüye sert tepki: Yalanlarınızı aklınızda tutamıyorsunuz

Güncel Haberleri