FETÖ’nün ‘altın çocukları’ plaka koduyla deşifre oldu

FETÖ’nün “altın nesil” olarak nitelendirdiği isimlerden eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev Salmaner’i ByLock şifreleri ele verdi.

FETÖ’nün “altın nesil” olarak nitelendirdiği isimlerden eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev Salmaner’in kullandıklarını inkar ettikleri ByLock programı için isim ve soyadlarının yanı sıra memleketlerinin plaka koduyla işe başlangıç tarihlerini “kullanıcı adı” ve “şifre” yaptıkları ortaya çıktı. Ceylan ve Salmaner, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2017’de “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” ve “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçlarında soruşturma başlatıldı. İki şüpheli, emniyet ve savcılık ifadelerinde, FETÖ üyesi olmadıklarını, ByLock başta olmak üzere örgüte ait haberleşme programlarını kullanmadıklarını iddia etti. Ancak soruşturma dosyasında yer alan ByLock analiz raporu, eski birinci sınıf emniyet müdürlerini yalanladı.

Rapora göre Ceylan ve Salmaner, ByLock kullanıcı adı ve şifresi için kendi isim, soyadları ile memleketlerinin plaka kodu, işe başlangıç tarihi ve görev yerlerinin adlarını tercih etti. Şüpheli Ceylan, 160454 ID ByLock hesabını 26 Ağustos 2014’te aktifleştirdi. Kullanıcı adını, memleketi Afyonkarahisar ve plaka kodundan esinlenerek “karahisar03” olarak belirleyen Ceylan, o tarihte ikamet ettiği Ankara’nın İncek semtinin ismini kullanarak “incek2014” şifresini oluşturdu. Ceylan’ın ByLock yazışma grubunda, FETÖ’den hakkında işlem yapılan eski emniyet müdürleri Cihangir Çelik, Lokman Kırcılı, Halit Turgut Yıldız, Kadir Ay, Ertan Yavaş, Selçuk Kızılay, İsmail Baş, Çetin Çelik ve Fazlı Öcal yer aldı.

Şüpheli Hüsrev Salmaner de örgüt üyeleriyle irtibat için “119021” ve “122730” İD numaralı iki ByLock hesabı kullandı. “husrev87” kullanıcı adını tercih eden Salmaner, yine isminin baş harfi ve işe giriş yılı olan 1987’den yararlanarak “h878787@” şifresini oluşturdu. İfadesinde söz konusu programı kullanmadığını iddia eden Salmaner, “Hiçbir zaman ByLock kullanmadım. Kullanıcı adı bana ait değildir. Programı kullanmış olsam karışık bir şifre kullanırdım. Muhtemelen ismim her yerde geçmesi nedeniyle teknolojiden faydalanan birilerinin yapmış olduğunu düşünüyorum.” savunmasını yaptı. FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada ele geçirilen dijital belgelerde, Ceylan ve Salmaner’in “A5” olarak kodlandıkları, bunun da örgüte sadakat ve bağlılığı en üst seviyede olan kişiler için kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

475 SANIKLI AKINCI DAVASINDA SON CELSE

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanıklı davada sona gelindi. Davada şu ana kadar, aralarında TBMM’yi bombalayan pilotların da bulunduğu 6’sı firari 475 sanıktan 462’sinin esasa ilişkin savunmaları tamamlandı. 30 Ekim’e kadar sanıkların tamamının savunmalarını almayı planlayan mahkemenin, son sözleri dinledikten sonra davayı 6 Kasım’da tamamlayıp, karar aşamasına geçmesi bekleniyor. 3 yılı aşkın süredir devam eden davada 497 celse yapıldı. 355 sanık hakkında “anayasal düzeni ihlal” suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen savcı Adnan Gümüş, 9 sanığın “anayasal düzeni ihlale yardım”, 32 sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılmasını, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve “sivil imam” Adil Öksüz’ün de arasında yer aldığı 6 sanığın dosyasının ayrılmasını istedi

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Akıncı Üssü davasında karar: Darbecilere üst sınırdan ceza yağdı
FETÖ firarisi Öksüz'ün kayınvalidesine hapis
Son dakika!.. İstanbul merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu

Güncel Haberleri