Fethullah Gülen'e ABD'de 6 dava açıldı

Uluslararası hukuk firmaları Amsterdam & Partners LLP ve Fox Rothscild LLP, Fetullah Gülen aleyhine ABD'de 6 suçlamadan dava açtıklarını bildirdi.

Amsterdam & Partners LLP ve Fox Rothscild LLP hukuk şirketlerinin üç türk vatandaşı adına Fethullah Gülen'e altı dava açtığı bildirildi. Davaların, Paralel Devlet Yapılanması hakkında küresel bir soruşturma yapılması amacıyla açıldığı belirtildi. Davalar, çeşitli insan hakları ihlalleri suçlamalarıyla Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da açıldı.

"Türk demokrasisini düşünen herkes Gülen'in faaliyetlerinden kaygı duymalı"

Amsterdam & Partners LLP'nin kurucu ortağı Robert Amsterdam, bugün  Fox Rothschild LLP şirketinden avukat Patrick Egan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında "Türkiye Cumhuriyeti tarafından Gülen şebekesinin dünya çapındaki kanunsuz faaliyetlerini araştırmak üzere tuttu. Gülen şebekesinin Türk yargısı ile polisinin içine sızma ve yurtdışında siyasi lobi yapmayı da içeren faaliyetleri, Türkiye'de demokrasinin geleceğini düşünen herkesi kaygılandırmalıdır " ifadelerini kullandı.

"Kumpas kurdular"

Avukat Egan ise davanın Pennsylvania'daki bölge mahkemesinde açıldığını, davacı Bünyamin Ateş, Turgut Yıldırım ve Murat Öztürk'ün Gülen'in öğretilerine karşı çıkan bir dini grubun üyeleri olduğunu söyledi. Mehmet Doğan adlı kişinin öğretilerini benimseyen bir grubun üyesi üç kişinin ve bu öğretileri benimseyen birçok kişinin Paralel Yapı'nın zulmüne uğradığını kaydeden Egan, şunları söyledi:

"Açtığımız davada Doğan'ın takipçilerine komplo kurulduğunu, haksız yere suçlandıklarını ve hapse gönderildiklerini, Gülen'in ve onun yardımcılarının direktifiyle bu hareketin mensuplarının yerleştirdiği sahte kanıtlarla suçlandıklarını, bu durumun ABD'nin yabancılarla ilgili haksız fiil yasasının ihlali olduğunu belirtiyoruz."

Komplo ve sahte delil

Egan, "Yaptığımız şikayet, uygun olmayan kanıtlarla, komplo ile yerleştirilmiş kanıtlarla davacıların hapsedildiği, bu kişilerin özgürlüklerinin 20 ay boyunca ellerinden alındığı yönündedir. Bu tamamen dini inançları nedeniyle ortaya çıkmış bir hak mahrumiyetidir ve ABD'deki yabancılarla iligili haksız fiil yasasının ihlalidir" dedi.

Davanın Fetullah Gülen dışında Paralel Yapı'nın üyeleri aleyhine de açıldığını ifade eden Egan, Gülen dışında davaya konu olacak kişilerin bazılarının isimlerine henüz ulaşamadıklarını, isimleri bilinen kişiler aleyhinde henüz yeterli bilgi bulunmadığını söyledi.

Paralel öğretmenlere hukuka aykırı vize

Uluslararası hukuk firması Amsterdam&Partners LLP şirketi yöneticisi Robert Amsterdam, ABD'deki Fetullah Gülen hareketi okullarının kriterleri karşılamayan çok sayıda Türk öğretmene ABD'de çalışma vizesi alarak bir anlamda "insan kaçakçılığı" yaptığını söyledi.

Daha önce Gülen Örgütü, ABD Kongre üyelerine yasadışı olarak yaptığı yardımlarla gündeme gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD yargısı Fethullah Gülen'e 21 gün süre verdi
USA Today: Gülen örgütü Kongre üyelerine para akıtıyor
Avrupa'dan Gülen'e büyük şok: Sadece cemaat değil, büyük bir örgüt

Dünya Haberleri