Fenerbahçe'nin omurgası NBA'e

Erkekler basketbolda geçtiğimiz gün şampiyonluğunu ilan eden, THY Avrupa Ligi'nin ikincisi Fenerbahçe'de iki yıldız pivot Vesely ve Udoh'un ayrılması bekleniyor. NBA'e gitmek isteyen ikilinin yerine gelebilecek adaylar ise şimdiden belli.

[Karar]

Türk basketbol tarihine geçerek THY Avrupa Ligi'nde final oynamaya hak kazanan ilk takım olan Spor Toto Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe, bu başarılarının mimarlarıyla vedalaşmaya hazırlanıyor.

Pota altında gerek savunmada gerek ise hücumda gösterdikleri performans ile takımın ateşleyici güçleri olmayı başaran Jan Vesely ve Ekpe Udoh'un takımdan ayrılmak istedikleri iddia edildi. İki eski Amerikan Basketbol Ligi (NBA) oyuncusunun tekrar buraya dönmek istedikleri, aldıkları yüksek ücretli tekliflerin kafalarını karıştırdığı belirtiliyor.

Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi olan Vesely konuyla ilgili "Durumum önümüzdeki hafta belli olacak" demiş, Udoh ise demeç vermekten kaçınmıştı. Kulübün basketbol şube sorumlusu Ozan Balaban da bu iddiaları destekledi.

Balaban, "İki oyuncumuzun da ilk tercihi NBA" ifadelerini kullandı. Bu iki ismin yanı sıra Sarı-Lacivertli ekipte Bobby Dixon ve Kostas Sloukas'ın arkasında kalan Ricky Hickman'ın da başka bir kulüple anlaşmak üzere olduğu belirtiliyor. Takımın genç yıldızı Bogdan Bogdanovic'in ise durumu henüz belli olmuş değil. Koç Obradovic'in, kendisini kanıtladığını düşünen genç oyuncusunu ikna etmeye çalıştığı ifade ediliyor.

BOOKER, BIRCH LİSTEDE

Kanarya'da bu iki ismin ayrılması durumunda yerine gelecek isimler de belirlendi. Yeniden atletik ve genç bir pivot ile anlaşmak isteyen Fenerbahçe, Elon Chalon'dan Devin Booker ve Uşak Sportif'te bu sene yıldızlaşan Khem Birch ile ilgileniyor.

FENERBAHÇE FEDAKARLIĞA HAZIR

Esat Yılmaer / Spor Yazarı

"Fenerbahçe'nin öncelikli hedefi bu başarılı kadroyu koruyup 1-2 takviye yapmak. İlk hedefte Vesely, Bogdanovic ve Udoh'ın takımda kalması yönünde ancak her 3 oyuncu da NBA radarında olduğu için Temmuz'a kadar bekleme düşüncesi içindeler. Obradovic ve Fenerbahçe yönetimi de bu yıldızları elinde tutabilmek için gerekli fedakarlıkları yapmaya hazır. Öyle sanıyorum ki 1 yıl daha Fenerbahçe'de kalacaklar gibi gözüküyor. Fenerbahçe Hickman'ın yerine 1 yabancı 1-2'de genç Türk oyuncu alma düşüncesinde. Sanıyorum temmuz ayı başında hepsi netleşir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Barcelona, Real Madrid'i son saniyede devirdi
Potanın Perileri Kamerun'u 72-46 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi
Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe!

Spor Haberleri