Fenerbahçe Tuzlaspor'u 2-1 mağlup etti

Fenerbahçe, Türkiye Ziraat Kupası H Grubu ilk maçında Tuzlaspor'u 2-1 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda H Grubu mücadelesinde 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Tuzlaspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Tuzla Belediye Syadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertliler mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Vitor Pereira'nın öğrencilerine galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Karahan Yasir Subaşı ile 47'de Ramazan Civelek kaydetti. Tuzlaspor'un tek golünü 52. dakikada Okan Baydemir attı.

Kupaya 3 puanla başladı

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na 3 puanla başlamış oldu. Sarı-lacivertliler bir sonraki mücadelesinde Antalyaspor'u ağırlayacak. Tuzlaspor ise Giresunspor deplasmanına gidecek.

Genç oyuncular sahada

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Tuzlaspor'la yaptıkları mücadelede, sezon boyunca forma şansını az sayıda maçta bulan futbolcuların yanı sıra genç oyunculara görev verdi.

Pereira'nın maç sonrası açıklaması:

Tamamen farklı kadro

Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'de son oynadıkları Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inden tamamen farklı bir kadroyla sahaya çıktı. Pereira, as oyuncularını dinlendirirken takımını Ertuğrul Taşkıran, Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec, Yasir Subaşı, Ozan Tufan, Muhammed Samed Karakoç, Mehmet Topuz, Ramazan Civelek, Melih Okutan ve Uygar Mert Zeybek ilk 11'iyle sahaya sürdü.

Fenerbahçe sahaya tamamen genç kadroyla çıktı. / FOTOĞRAF: SOSYAL MEDYA

İlk kez maça çıktılar

Sarı-lacivertlilerde Ertuğrul, Yasir, Muhammed Samed, Ramazan Civelek ve Melih Okutan bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Bu futbolculardan kaleci Ertuğrul, Yasir ve Muhammed Samed, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe formasını resmi bir maçta giydi.

 ilk 11'in yaş ortalaması 23 oldu

İlk 11'de 20 yaş ve altı 6 futbolcu şans bulurken takımın en genç futbolcusu olarak sahada 18 yaşındaki Muhammed Samed Karakoç yer aldı. Sarı-lacivertlilerde sahaya en yaşlı futbolcu olarak 32 yaşındaki Mehmet Topuz çıktı. 

Tribünler tamamen doldu

Taraftarlar, Tuzla Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmayı takip etmek için saatler öncesinde tribündeki yerlerini aldı. Tribünlerde yer kalmayınca, çok sayıda taraftarın da stat dışında kaldığı görüldü. Bu arada, iki takım futbolcuları, karşılaşma öncesi tribünleri birlikte selamladı. Öte yandan, karşılaşma öncesi sarı-lacivertli takımın teknik heyeti ve futbolcuların, suni çim zemini incelemesi dikkati çekti.

Sahaya dışarıdan yumruk büyüklüğünde taşlar atıldı.

Sahaya taşlar atıldı

Fenerbahçe kalesi tarafından gelen ilk taş herhangi bir oyuncuya isabet etmedi. Atılan bir taş ise 8. dakikada Tuzlasporlu futbolcu Haluk Türkeri'nin başına geldi. Başından yaralanan Haluk, tedavinin ardından karşılaşmaya devam etti.Maç yaşanan olay nedeniyle duraksarken, hakem Murat Özcan ilk yarıya 5 dakikalık uzatma süresi ekledi.

İlk yarıda tek gol

Mücadelenin ilk devresinde her iki takım da birbirine üstünlük kuramadı. Sarı-lacivertliler uzaktan şutlarda golü bulamazken, ilk 45 dakikanın son bölümünde Yasir Kaya ile adeta nefes aldı. 

Sol kanattan gelişen atakta Ramazan Civelek pasını Yasir Subaşı'na verdi. Yasir, rakibi Yusuf Orhan'dan sıyrıldıktan sonra son çizgiye inmeden ortasını yaptı, kaleye yönelen top kaleciyi de şaşırtarak 40. dakikada ağlarla buluştu.

Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği ikinci devrenin başında gerçekleşti.. Samed Karakoç oyundan çıkarken Hasan Ali Kaldırım oyuna girdi. Sarı-lacivertliler ikincidevreye de hızlı başladı.

Ozan Tufan'ın pasında topla buluşan Melih Okutan ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti, kaleci Burak Onur topu tokatladı. Kaleciden dönen topu takip eden Ramazan Civelek altıpasın gerisinden vuruşunu yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.

Fenerbahçe'nin gollerini genç oyuncular kaydetti.

Tuzlaspor bu gole hemen cevap verdi. 52. dakikada Okan Baydemir farkı bire indirdi. Ceza yayı gerisinde topa sahip olan Erdem Koçal ara pasını Okan Baydemir'e attı. Okan, altıpas önünde kaleci ile karşı karşıya iken şutunu çekti ve top ağlara gitti.

Diego ve Fernandao sahada

Fenerbahçe'de Vitor Pereira bu maçın 64. dakikasında Mehmet Topuz'un yerine Diego, Melih Okutan'ın yerine de Fernandao'ya şans verdi. Hızlı başlayan ikinci devrenin ardından başka gol olmadı ve Fenerbahçe 3 puanı almasını bildi.

İSTANBUL / AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Çaykur Rizespor Bucaspor'u farkla yendi
Fenerbahçe 8 Ocak 2016'da Olağanüstü Genel Kurul yapacak
Fenerbahçe'ye gol atan Tuzlasporlu Okan Baydemir fanatik Galatasaraylı çıktı

Spor Haberleri