Fenerbahçe tur atlarsa ne kadar kazanacak?

Avrupa'daki temsilcimiz Fenerbahçe, Monaco'yu elemesi halinde en az 5.8 milyon euroluk para ödülünü alması kesinleşecek.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Monaco ile karşılaşacak. Temsilcimiz, İstanbul'da oynanan ilk mücadeleyi 2-1 kazanmıştı.

Fenerbahçe, Monaco'yu elemesi halinde adını Play-Off turuna yazdıracak. Sarı-Lacivertliler 3. ön eleme turu oynamaya hak kazandığı için 400 bin euro ödülü cebine koydu.

PLAY-OFF'DA ELENSE DAHİ 5.4 MİLYON EURO KASADA

UEFA'nın ödül dağıtım sistemine göre UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda elenen takımlar 3 milyon euro kazanıyor. Bu ekipler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılacağı için orada gruplara katılım ödülü olan 2.4 milyon euronun da sahibi oluyor.

Dolayısıyla Fenerbahçe, Monaco'yu saf dışı bırakırsa Play-Off turunda elense dahi en az 5.8 milyon euroluk para ödülünü garantilemiş olacak.

GRUPLARA KALIRSA 12 MİLYON EURO

Fenerbahçe, Monaco'dan sonra Play-Off turundaki rakibini de elerse hem 2 milyon euroluk Play-Off galibi ödülünü elde edecek, hem de 12 milyon euroluk Şampiyonlar Ligi gruplarına katılım bonusuna hak kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Şampiyonar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe hisseleri geriliyor
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu maç sırasında sakatlandı
Cezası biten Vitor Pereira ve Mehmet Topal takıma döndü

Spor Haberleri