Fenerbahçe Galatasaray'ı yendi ve finale yükseldi

Bir önceki maçta yaşanan 'tükürük' krizinin gölgesinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde gülen taraf 82-75 ile Sarı-Lacivertliler oldu. Seyircisiz oynanan maçta Aslan taraftarının olmamasının sıkıntısını çekti, Kanarya ise finale üçlükleriyle uçtu.

[Karar]

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi dördüncü maçında Galatasaray Odeabank, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Abdi İpekçi'de konuk etti. Bir önceki mücadelede yaşanan gerginlik nedeniyle seyircisiz olarak oynanan karşılaşmada gülen taraf 82-75'lik sonuçla Fenerbahçe oldu. Seriyi 3-1 kazanan Sarı-Lacivertliler, bu sonucun ardından finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu. EuroCup şampiyonu Galatasaray, karşılaşmayı uzun süre önde götürdü. Bir ara farkı 11'e kadar çıkaran Aslan, seyircinin de olmayışının etkisiyle formundan düştü ve üstünlüğü rakibine kaptırdı. Yüksek tempo bir oyun tercih eden Kanarya, sonuca üçlüklerle gitti. Dört tanesi Bobby Dixon'dan olmak üzere yayın gerisinden 11 kez isabet bulan Fenerbahçe, skoru bu şekilde belirledi. Cimbom ise McCollum ve Lasme ile etkili olmaya çalıştı ancak dar rotasyonun kurbanı oldu. Ergin Ataman, bu mücadelede yedi oyuncusuna süre verebildi.

FİNALDE RAKİP ANADOLU EFES

Sarı-Lacivertliler, finalde sezon içinde bir kez yenip bir kez mağlup olduğu Anadolu Efes ile karşılaşacak. Serinin ilk iki mücadelesi Efes'in ev sahipliğinde Abdi İpekçi'de oynanacak. 

İKİ KOÇ TARTIŞTI

Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona eren maç sonunda ilginç anlar yaşandı. İki takımın koçları Obradovic ve Ergin Ataman münakaşada bulundu. Ataman, "Obra'ya maçın bitmesine 30 saniye kala yaptığı hareket nedeniyle kızdım. 'Bu sefer beni yendin. Beni ancak bu atmosferde yenebilirsin' dedim" dedi. Sırp koç ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Sadece basketbol hakkında konuşmak istiyorum. İlk yarıda bizden
çok iyi oynadılar. Ancak sonra savunmamızı geliştirdik ve mücadeleyi
kazandık” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fenerbahçe finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu
Obradovic'e tüküren taraftardan ilk açıklama
Galatasaray, Flores ile masaya oturdu

Spor Haberleri