Fenerbahçe Başakşehir'i Nani'nin golüyle mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe sahadan 1-0'lık sonuçla galip ayrıldı. Sarı-Lacivertlilerin golünü 83. dakikada Luis Nani kaydetti.

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Medipol Başakşehir'i Kadıköy'de ağırladı. Baskılı oyununu maç boyunca sürdüren Sarı-Lacivertliler birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı maçı, Portekizli yıldızı Luis Nani'nin kaydettiği golle 1-0 kazandı.

Fenerbahçe liderliğe yükseldi

Medipol Başakşehirli futbolcu Stephane Badji, 69. dakikada ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 34'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Medipol Başakşehir ise 26 puanda kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynadıkları Medipol Başakşehir maçında takımını 5 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

PEREIRA: BÖYLE BİR ŞEY OLURSA ÇEKER GİDERİM

Pereira'dan 5 değişiklik

Portekizli teknik adam, hafta içi UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Celtic karşısında oynattığı ilk 11'e göre 5 değişiklik yaptı. Medipol Başakşehir karşısındaFenerbahçe'de Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Diego Ribas ve Lazar Markovic'in yerine Volkan Demirel, Simon Kjaer, Caner Erkin, Ozan Tufan ile Luis Nani ilk 11'de görev aldı.

Sar-lacivertlilerde kalede Volkan oynarken, savunma dörtlüsü Gökhan, Kjaer, Alves ve Caner'den oluştu. Defansı önünde Mehmet Topal ve De Souza ikilisini bozmayan Pereira, kanatlarda Nani ve Alper'e şans tanıdı. Forvet arkasında Ozan Tufan, ileri uçta ise Fernandao oynadı.

Diego 10 maç sonra kulübede

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Diego Ribas, 10 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı. Pereira, Celtic maçında topsuz alanda rakibine yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakan Diego'yu, Medipol Başakşehir maçında yedek soyundurdu.

Ozan ilk 11'de

Sarı-lacivertlilerin ligde ve Avrupa'de oynadığı son 10 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Brezilyalı oyuncunun yerine Ozan Tufan forma giydi. Ozan, ligde 8 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Milli futbolcu en son ligin 6. haftasında Beşiktaş derbisinde ilk 11'de şans bulmuştu.

Fenerbahçe'de cezaları nedeniyle Celtic karşılaşmasında oynayamayan Kjaer ve Nani de bir maç aradan sonra formalarına kavuştu. Kjaer, Ba'nın yerine Nani ise Celtic maçında gol atan Markovic'in yerine ilk 11'de oynadı.

Sarı-lacivertlilerde cezalı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine ise Caner Erkin forma giydi. Caner de 8 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Sakatlığını atlatarak geçen hafta Gaziantepspor deplasmanında sahalara dönen Caner, en son Galatasaray derbisinde ilk 11 şansı bulmuştu.

Van Persie kadroda 

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, sakatlığını atlatarak 2 maç aradan sonra kadroya girdi. Sakatlığından dolayı geçen hafta ligde Gaziantepspor ve Avrupa'daki Celtic maçlarında oynayamayan Van Persie, hazır olmadığı gerekçesiyle karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Sarı-lacivertlilerde Van Persie'nin dışında Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Diego Ribas ve Lazar Markovic, yedek kulübesinde forma şansı bekledi.

Maçtan dakikalar

13. dakikada Caner'in orta sahaya yakın mesafeden kullandığı serbest vuruşta, Medipol Başakşehir ceza alanı içinde kafalardan seken topu önünde vuran Ozan'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

29. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Gökhan'ın uzun pasında savunmada Nani'den önce Yalçın, topu kafayla kalecisi Volkan'a bırakmak istedi. Kısa düşen meşin yuvarlağı alan Nani'nin, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki aşırtma vuruşunda kaleye yönelen topu Yalçın, son anda uzaklaştırdı.

36. dakikada Caner'in soldan ortasında ceza alanı içinde topu önünde bulan Fernandao, ceza yayı içindeki Ozan'ı gördü. Bu oyuncunun yerden sert şutunda kaleci Volkan, meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu altıpasta sol çaprazda önünde bulan De Souza, meşin yuvarlağı filelere göndermesine rağmen gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 

45+3. dakikada Caner'in sol çaprazdan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde Alves'in altıpasa indirdiği topla buluşan Kjaer'in etkisiz kafa vuruşunda, kaleci Volkan rahat bir şekilde meşin yuvarlağa sahip oldu.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berabere bitti. 

49. dakikada Caner'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Volkan meşin yuvarlağı taca çeldi.

67. dakikada Alparslan'ın pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet, Fenerbahçesavunmasının ofsayt gerekçesiyle durduğu pozisyonda dönerek etkisiz bir vuruş yaptı. Kaleci Volkan'ın yatarak çeldiği meşin yuvarlağı, sarı-lacivertliler uzaklaştırdı.

69. dakikada Diego'nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Gökhan, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

77. dakikada Diego'nun pasıyla ceza alanı içinde hareketlenen Markovic, son çizgiye inmeden topu altıpastaki Van Persie'ye bırakmak istedi ancak kaleci Volkan, bu oyuncudan önce meşin yuvarlağa sahip oldu. 

80. dakikada De Souza'nın ceza alanına ortasında kaleci Volkan'ın yumrukladığı top, Diego'nun önüne düştü. Volkan'ın önde olduğu bu pozisyonda Diego, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

84. dakikada Nani, güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Sol çaprazda topla buluşan Portekizli oyuncu, iki rakibini geçtikten sonra ceza alanı içinde uzak köşeye düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

90+2. dakikada Enver Cenk'in soldan kullandığı korner atışında kaleci Volkan'ın hatalı çıktığı pozisyonda Yalçın, topu kafayla kaleye göndermek istedi ancak tecrübeli file bekçisi son anda uzanarak meşin yuvarlağı tokatladı. Fenerbahçe, savunması daha sonra topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bu rapor Aziz Yıldırım'ı yakacak
Ahmet Çakar: Cüneyt Çakır nasıl böyle bir maç yönetir?
Vitor Pereira: Eğer böyle bir şey olursa çeker giderim

Spor Haberleri