Fenerbahçe Anadolu Efes'i konuk ediyor

Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i ağırlayacak.

Ülker Sports Arena'da yapılacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Final serisinin 4. maçını Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Kaan Büyükçil hakem üçlüsü yönetecek. Bu müsabaka NTV Spor ve Lig TV 3 kanallarından naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE, SERİDE ÖNDE

Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı eşleşmede, Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü bulunuyor. Serinin ilk 2 maçı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, üçüncü maçı ise Ülker Sports Arena'da oynandı. İlk maçı Fenerbahçe 87-85 kazanırken, ikinci karşılaşma 91-70 Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlandı. İki takım arasındaki son maçı ise sarı-lacivertliler 84-72 kazandı.

FİNAL SERİSİNİN İLK MAÇINA UDOH DAMGA VURDU

Final serisinin nefesleri kesen ilk maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 87-85 yendi ve 1-0 öne geçti. Ekpe Udoh 18 sayıyla Fenerbahçe'nin en skoreri olurken, Ali Muhammed 17, Melih Mahmutoğlu ve Jan Vesely 12, Datome de 11 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan isimler oldu. Datome, ürettiği 11 sayının yanında 10 da ribaund toplayarak double-double yaptı. Yıldız pivot Ekpe Udoh da skor katkısının yanı sıra 6 ribaund ve 4 blok ile yıldızlaştı. Fenerbahçe, serinin ilk maçının genelinde %53.3 gibi oldukça yüksek bir üç sayı yüzdesiyle oynamasına rağmen, yaptığı 19 top kaybı nedeniyle zorlandı.

Mücadelenin ilk üç çeyreğinin büyük bölümünü önde götüren Anadolu Efes'te ise Heurtel 23, Dunston 16, Granger 15, Saric ise 14 sayı üretti. Anadolu Efes, ekibimizi özellikle son bölümdeki baskılı savunmasıyla hataya zorladı ve maça tutundu.

FİNAL SERİSİNİN İKİNCİ MAÇINDA EFES FARK YAPTI

Serinin ikinci maçında kazanan Anadolu Efes oldu. Yüksek skorlu geçen karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, ilk çeyreği de 29-23 üstün geçti. İkinci çeyrekte hücumda zorlanan ve savunmada da Anadolu Efes'i durduramayan Fenerbahçe, soyunma odasına 47-46 geride gitti. Üçüncü çeyrek, maçın kırılma bölümü oldu. Anadolu Efes'in 26 sayı ürettiği bölümde hücumda doğru kararları veremeyen Fenrbahçe, Anadolu Efes'in farkı 14 sayıya çıkarmasına engel olamadı. Üstünlüğünü son çeyrekte de koruyan Anadolu Efes, karşılaşmadan 91-70 galip ayrıldı ve seride durumu 1-1'e getirdi.

ÜÇÜNCÜ MAÇI FENERBAHÇE SON BÖLÜMDE KAZANDI

Üçüncü karşılaşmanın galibi 84-72'lik skorla Fenerbahçe oldu ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Mücadelenin büyük bölümünü önde geçen sarı-lacivertliler, üçüncü çeyrekte Anadolu Efes'in 12-0'lık serisi sonrası 57-55 geriye düşse de son on dakikalık dilimdeki etkili oyunuyla mücadeleden galibiyetle ayrılmayı bildi. Fenerbahçe'de dört oyuncu çift haneli sayılarda skor üretti. Bogdanovic 17, Vesely 16, Kalinic ve Udoh ise 10 sayı buldu. Anadolu Efes'te ise Saric 18, Heurtel ise 12 sayı ile en skorer isimler oldu.

ANADOLU EFES, FİNALE NASIL GELDİ?

Konuk Anadolu Efes ise elde ettiği 24 galibiyet ile normal sezonu lider tamamladı ve play-off çeyrek finalinde Royal Halı Gaziantep ile tur mücadelesi verdi. Gaziantep temsilcisini 2-0 ile geçen lacivert-beyazlılar, yarı finalde Darüşşafaka Doğuş'u da 3-0 ile eleyip, finale yükseldi.

FENERBAHÇE, FİNALE NASIL GELDİ?

Ligde çıktığı 30 karşılaşmadan 24 galibiyet alarak normal sezonu averajla Anadolu Efes'in arkasında ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, play-off çeyrek finalinde Muratbey Uşak Sportif'i 2-0'la geçip yarı finalde Galatasaray Odeabank ile eşleşti. Zorlu yarı final mücadelesinde de rakibini 3-1 ile saf dışı bırakan sarı-lacivertliler, finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kanarya evinde kaybetmedi: Fenerbahçe 84 – 72 Anadolu Efes

Spor Haberleri