Fatih Terim'den Yunanistan maçındaki ıslık ayıbına tepki

İstanbul'da dün akşam Yunanistan ile oynanan milli maçta ıslık ayıbı yaşandı. Yunanistan milli marşı çalınırken ve Paris'te ölenler için saygı duruşu yapılırken trübünlerde bir grubun ıslıklamasına Fatih Terim'den sert tepki geldi: Hiç yakışmıyor bize. Bir dakika sabredemiyor muyuz?

Geçtiğimiz ay Konya'da yaşanan ıslık ayıbının benzeri İstanbul'da yaşandı. 14 Ekim'de Konya'da oynanan İzlanda maçında, Ankara katliamında ölenler için saygı duruşu yapılırken trübünlerde küçük bir grup ıslık çalmıştı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda  dün akşam Yunanistan milli takımı ile oynanan özel maçta da ıslık skandalı yaşandı. Yunanistan milli maçı çalınırken ve Paris katliamında can verenler için saygı duruşu yapıldığı sırada trübünlerden ıslık sesleri yükseldi. Milli takımın kaptanı Arda, ıslık seslerini susturmak için çaba harcarken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de maçtan sonra yaptığı açıklamada tepki gösterdi. Terim tepkisini, "Ölenler için saygı duruşu yapıyoruz. Bir dakika sabredemiyor muyuz" sözleri ile dile getirdi.

 

Terim: Oyuncularım çabuk adapte oldu

 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Yunanistan ile 0-0 berabere kalmalarına karşın sergilenen mücadelenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Fatih Terim, yaptıklarının karşılığını almaktan memnun olduklarını belirterek, "Benim taktik anlayışımı yıllardır biliyorsunuz. Oyuncularımız çok çabuk adapte oldular" dedi.

Fatih Terim: Bir dakika sabredemiyor muyuz?

Tecrübeli çalıştırıcı, tribünlerin, Yunanistan Milli Marşı'nın okunmasını ve Paris'teki terör saldırılarında yaşamlarını yitirenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunu, ıslıklamasını eleştirdi.

Bu durumun kendisini çok üzdüğünü kaydeden Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

Terim: Hiç yakışmıyor bize

"Yunanistan'ın milli marşı okunuyor ve ıslıklanıyor. Bize olmasını istemediğimiz bir şeyi ne olur bir başkasına yapmayalım. Bu ıslık nereden çıktı? Hoş olmuyor. Allah'tan susturduk. Bizim en büyük hasletlerimizden biri, komşularımıza saygı göstermektir. Biz de komşumuzla oynadık. Hiç yakışmıyor bize. Ölmüş insanlar için saygı duruşu yapıyoruz. Bir dakika sabredemiyor muyuz? Sonra dışarı gittiğimizde bunu izah edemiyoruz. Niye ülkemize bunun için kötü baksınlar. Bugün terör tehlikesi nedeniyle 2 maç iptal edilmiş. Hem de Almanya-Hollanda, Belçika-İspanya maçları. Çocuk oyuncağı değil. Önemli bir şey. Terör tehdidi üzücü ve düşündürücü. Böyle bir ortamda tam tersini yapmalıyız. Böyle yapmazsak, sporun teröre kurban edilmesini önleyebiliriz. Barış ve kardeşlik için kullanılabilecek en önemli enstrüman spordur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Mehmet Demirkol: Açın Kuran-ı Kerim'i okuyun kardeşim
Ahmet Çalık Türkiye - Yunanistan maçına damgasını vurdu
Milli maça spiker güldüren hatalarıyla damgasını vurdu

Güncel Haberleri