EURO 2016'ya sayılı günler kala E grubunu tanıyalım

KARAR, EURO 2016'ya sayılı günler kala turnuvada mücadele edecek 24 ülkenin milli takımlarını analiz ediyor. Son yıllarda özellikle altyapıya yaptığı yatırımlarla birçok dünya yıldızı yetiştiren Belçika, turnuvanın ‘gizli’ favorisi konumunda bulunuyor. Yıldızlarla dolu ve genç kadrosuyla şampiyonluk isteyen Kırmızı Şeytanlar, Fransa’da dikkatle izlenen ekiplerden biri olacak.

[Karar]

HASAN ALPEREN DELİBAŞ

EURO 2016'YA DOĞRU - 5

Avrupa’nın ve Avrupa Birliği’nin merkezi olarak kabul edilen Belçika, artık sadece siyasette değil, sporda da kıtanın öncülerinden oldu. Çok değil 7 sene önce dünya sıralamasında 66. sırada bulunan ve futbol bakımından üçüncü dünya ülkesi olarak gösterilen Kırmızı Şeytanlar, şimdi ise tüm ülkelerin imrenerek izlediği bir kadroya sahip. Eden Hazard, Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi İngiltere Premier Lig’in en yetenekli hücum üçlüsüne sahip olan Belçika, FIFA sıralamasında Arjantin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Elemelerde nispeten kolay bir gruptan çıkmayı başararak Fransa’ya giden Kırmızı-Siyahlı ekibin tek sıkıntısının ise bir ‘lider’e sahip olmaması ve çok kaliteli, genç futbolcuların olmasına rağmen takım olgusunu bir türlü yakalayamaması olarak gösteriliyor.

HEDEF KUPA

Belçika, Avrupa Şampiyonaları tarihinde ise başarılı turnuvalar yaşadı. 1976’da üçüncü olarak, 1980’de ise final oynayan Batı Avrupa ekibi, başarı kriteri olarak yine kendisine finali belirledi. Türkiye’de de birçok futbolseverin yakından takip ettiği favori olarak gördüğü Belçika, geçtiğimiz dünya kupasında ikinci turda Arjantin’e elenmişti. Şimdi ise tarihlerinin ilk kupasını kazanmaya çalışacaklar.

EN KRİTİK OYUNCU HAZARD

Bir sezon önceye kadar Messi ve Ronaldo'nun ardından dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Eden Hazard, geçen sene Chelsea'deki performansıyla hayal kırıklığı yaşatmıştı. Hazard'ın, Fransa'da göstereceği performans Belçika için de büyük önem taşıyor.

EKSİK İTALYA'NIN TADI YOK

Dört dünya şampiyonluğu, bir de Avrupa şampiyonluğu bulunan EURO 2012’nin finalisti İtalya, bu kez çok farklı. Andrea Pirlo’suz, Di Natale’siz, Balotelli’siz, Totti'siz olarak Fransa’ya giden, genç bir takım tercih eden Maviler belki de uzun seneler sonrasında turnuvanın favorilerinden biri değil. Yeni sezonda Chelsea’yi çalıştıracak olan taktik zeka Antonio Conte yönetimindeki Çizme’nin en büyük gol silahı Southampton’da mükemmel bir sezon geçiren Graziano Pelle olacak. Kaleyi ise yine takımın en önemli ismi 39 yaşındaki efsane Guanluigi Buffon koruyacak. Elemelerde yenilmeyen takımlardan olan İtalya, bu kupada genç isimlerine ve en önemli özelliği olan, Chellinili savunma hattına güveniyor.

İRLANDA SÜRPRİZ ARIYOR

İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’nın olduğu bir Avrupa Şampiyonası’nda İrlanda’nın olmaması düşünülemezdi. Elemelerde sürpriz bir çıkış yapan ve Almanya’ya iki mücadelede de yenilmeyen İrlanda da, üçüncü kez bu kupada boy gösterecek.

TARAFTAR DOLDURACAK

Takım oyunu ve savunmaya ağırlık veren ülkede geçmiş yıllarda O’Leary, Roy Keane, Duff gibi oyuncular forma giyiyordu. Şimdi ise takımın kozları tecrübeli kaleci Shay Given, orta sahada Glenn Whealen ve hücumcular Shane Long ile deneyimli Robbie Keane. Turnuvada performansı merakla beklenen takımlardan olan İrlanda, taraftarlarıyla da en renkli takımlardan birisi olacak, binlerce İrlandalı stadyumları dolduracak.

IBRA VARSA ŞANS VARDIR

Zlatan Ibrahimovic gibi dünya futbol tarihinin en büyük oyuncularından bir tanesine sahip olan İsveç, Avrupa Şampiyonası’na da Play-Off’tan Ibra’nın 2 maçta attığı 3 golle gitmişti. Kariyerinin son zamanlarında olan ve Manchester United’a imza attığı iddia edilen başarılı futbolcu, bu turnuvada da takımının en büyük kozu olacak.

KADRO YETERSİZ

Bir önceki şampiyonada istediğini alamayan Sarı-Mavililer, bu kez Trabzonsporlu Erkan Zengin, Olimpiyakos’lu Jimmy Durmaz, Kasımpaşalı Isaksson gibi tanıdık isimlerle beraber gidebileceği kadar ileriye gitmek istiyor. Bunu yapabilmeleri için ise İbra’nın yanına bir oyuncu daha bulmaları gerekiyor. Ancak bu kez kadrolarının daha düşük kapasiteye sahip olduğunu da belirtmek gerek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en iyi 11'i belirlendi
EURO 2016'ya sayılı günler kala A Milli Takım'ın da bulunduğu D grubunu tanıyalım
EURO 2016'ya sayılı günler kala A grubunu tanıyalım

Spor Haberleri