Eski kimlik süresi ne zaman bitiyor? Kimlik yenileme nasıl yapılır? Yeni kimlik başvuru ekranı

Eski kimlikler hala kullanılmaya devam ederken yeni kimliklere geçiş süreci de 2017'den bu yana sürüyor. Peki yeni kimlikler nasıl alınır? Eski kimlik süresi ne zaman bitiyor? 2023'e kadar süreceği açıklanan yeni kimlik dağıtımı hakkında merak edilenler ve yeni kimlik başvurusu için gerekli belgeler haberimizde...

Eski kimliklerin süresinin ne zaman bittiği ve yeni kimliklerin ne zaman zorunlu hale geleceği araştırılıyor. 2017'de başlayan yeni kimlik kartı dönemi için başvurular hala sürüyor. Peki yeni kimlik nasıl alınır? Geçerlilik süresi ne kadar olacak?

KİMLİK YENİLEME NE ZAMAN SON?

Yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2023'e kadar sürecek.

YENİ KİMLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlar; "Alo 199" ve internette "e-kimlik" sayfasından randevularını alarak ve nüfus müdürlüklerine giderek kimliklerini alabilir.

YENİ KİMLİK SÜRESİ KAÇ YIL OLACAK?

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak polikarbon materyalden oluşan yeni kimlik kartları, 10 yıl boyunca kullanılacak.

YENİ KİMLİK KARTINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Kimlik kartı başvuruları, "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabilecek. Nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan vatandaşların başvuruları "Gezici Kayıt Terminalleri" ile alınacak.

Başvuruda nüfus müdürlüğü personelince başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarası sorgulanarak kimlik bilgileri ve en son aldığı nüfus cüzdanı veya kimlik kartı bilgisi kontrol edilecek.

İlk defa kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden birisi ile son 6 ay içinde çekilmiş ve ICAO standartlarına uygun biyometrik bir adet fotoğraf istenecek.

Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem de sol el için alınacak. Kişinin biyometrik verisinin alınamadığı durumlarda ise nedeni sisteme kaydedilecek.

On beş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilecek. On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almayacak. Ancak başvuran tarafından talep edilmesi halinde her yaş grubundaki çocukların fotoğrafı kimlik kartlarına basılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yeni kimlik kartı nasıl alınır? Kimlik yenileme ücreti ne kadar?
Ehliyet yenilemek için gerekli evraklar neler? Ehliyet için randevu ve başvuru işlemleri
2020 KPSS ne zaman yapılacak? KPSS başvuru tarihleri

Güncel Haberleri