Esir alınan Lübnanlı askerlerin aileleri Beyrut'ta gösteri yaptı

Lübnan'ın Suriye sınırında yaklaşık bir yıl önce Nusra Cephesi ve terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılan askerlerin aileleri, başkent Beyrut'ta gösteri düzenledi.

Lübnan sınırında kaçırılan askerlerin yakınları, hükümet oturumunun düzenlendiği saatlerde Beyrut'un merkezindeki ana yollar ile ülkenin güneyindeki uluslararası karayolunu trafiğe kapattı. Eylemciler, askerlerin bir an önce serbest bırakılması için hükümetin daha fazla çaba sarfetmesi çağrısında bulundu.

24 Lübnan askeri esir

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında ordu birlikleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmış, çok sayıda asker de rehin alınmıştı. Askerlerin bir kısmı serbest bırakılırken, 4'ü ise öldürülmüştü. Halihazırda Nusra Cephesi'nin elinde 17, terör örgütü IŞİD'in elinde ise 7 Lübnan askeri rehin bulunuyor.

BEYRUT/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Lübnan'da Hizbullah işkencesine protesto

Dünya Haberleri