Esad yanlıları, Medaya'da açlıktan ölenlerle dalga geçti

Suriye'de Esad rejimi taraftarları, sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarda kuşatma altında bulunan Medaya kasabasında açlıktan ölen insanlarla dalga geçti.

[Karar]

Esad yanlıları, sosyal medyada Medayalılara destek mesajlarının atıldığı “Kuşatma altındaki Medaya ile dayanışma” etiketiyle paylaştıkları mesajlarda yemek resimleri ve Medayalılarla dalga geçen ifadeler kullandı. Mesajlarda kebap, ızgara, balık, karides gibi yemeklerin bulunduğu zengin sofraların fotoğraflar görüldü.

Independent'ta yer alan habere göre sözkonusu paylaşımlar, Esad rejiminin uluslararası baskı karşısında Medaya'ya insani yardım götürülmesine izin vermek zorunda kaldığı cuma gününden sonra artış gösterdi.

Temmuz ayından beri Esad güçleri ve hizbullah savaşçılarının kuşatması altında bulunan Medaya'da bugüne kadar 23 kişi açlıktan öldü. Kasabadan gelen fotoğraflarda, insanların ölmemek için yaprak ve ot yedikleri basına yansıdı. Çoğunluğu Şii olan kasabada 40 bin kişi yaşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fransa, Madaya'daki kuşatmayı BMGK'ya taşıyacak
Kuşatma altındaki Suriye kasabası Medaya'da açlıktan ölümler başladı

Dünya Haberleri