Erdoğan'dan BM'ye: Alnımızda enayi yazmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler'in Türkiye'ye yönelik 'Sınırlarınızı açın' çağrısına sert şekilde eleştirdi. Avrupa ülkelerinin kabul ettikleri sığınmacı sayısını hatırlatan Erdoğan "Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin sınırları açın çağrısını, Batılı ülkelerin aldığı mülteci sayısının azlığına işaret ederek eleştirdi: Bazıları 100 tane almış, öbürü 300 tane... Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye sınırı açma çağrısı yapan BM'ye yüklendi. Türkiye'nin ve diğer ülkelerin aldığı mülteci sayısındaki farka işaret eden Erdoğan, "Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın" ifadesini kullandı.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.
Erdoğan'ın gündeminde Suriye'de yaşananlar ve yeni göç dalgası vardı.

"Sen ne işe yarıyorsun"

Göç akınının en büyük sebebinin Rusya ve rejim güçlerinin başlattığı ve sivil halkı hedef alan saldırılar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

"Buna rağmen Birleşmiş Milletlerin, saldırıyı yapanlara karşı tedbir almak yerine, ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Neymiş 'kapınızı açın, onları alın'. Peki ey Birleşmiş Milletler, sen ne işe yarıyorsun, senin görevin ne şu ana kadar 10 milyar dolara yakın bu mülteciler için para harcamış olan Türkiye'ye bu mülteciler için sen ne kadar destek verdin, 455 milyon dolar. Ayıptır, ayıp..."

"Alnımızda enayi yazmıyor"

Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın "kapıyı aç" demek için kurulmadığını ifade eden Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Dünyadaki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bazıları 100 tane almış, öbürü 300 tane 500 tane bin tane. Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Biz bir yere kadar sabır sabır sabır ondan sonra da gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Gereği neyse bundan sonra o yapılacak. Bu nasihati verenler, Birleşmiş Milletler'in diğer üyesi ülkelere de bir nasihat versinler de buradan çıkan bu mültecileri o ülkelere de gönderelim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'deki Birleşmiş Milletler kuruluna katılacak
Akdoğan: Yeni göçmen dalgası Avrupa'yı vurur
NATO, Türkiye'nin 'sığınmacı krizi' talebini kabul etti

Güncel Haberleri