Erdoğan: Sormazlar mı '1.5 yıldır neredeydiniz' diye

Türkmenistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitim için gönderilen Türk askerlerinin topraklarındaki varlığına tepki gösteren Irak'ı "İnsana sormazlar mı siz 1.5 yıl önce neredeydiniz diye" sözleriyle eleştirdi.

[Karar]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Türkmenistan'a hareket öncesi açıklamalarda bulundu. Dün gece dünyaya gelen torununun adını açıklayan Erdoğan, Musul'daki Türk askerinin varlığından rahatsızlık duyan Irak'a da söz konusu kampın 1.5 yıl önce açıldığını söylerek yüklendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Türkiye bu güne kadar olduğu gibi Türkmen kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir. İlişkilerimiz mükemmle seviyededir. Daha da ilişkilerimiz geliştireceğiz. Değerli kardeşim Mehmedov bu yılda 3 kez Türkiye'yi ziyaret etti. 12 Ekim'de Türkmenistan-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü görüşmesi 10 Ekim'deki terör saldırısı nedeniyle iptal olmuştu. 

Türkmenistan'da işadamlarımız, müteşebbislerimiz göğsümüzü kabartan çalışmalara imza atıyor. 

Torunumun adı Sadık oldu

Rabbime hamd olsun bu beşinci torunumuz ve erkek. Annesinin ve torunumun sağlık durumu iyi. Doğuma hep beraber yetiştik. Dünürümün birinci adı Sadık oldu. İkinci isimler için istişareler yürütülüyor. Ablasının istekleri var.

"Biz o ülkelerin hiç birine benzemiyoruz"

Birçok ülkenin yaptığı operasyonlar var. Biz o ülkelerin hiç birine benzemiyoruz, farklıyız. DAİŞ unsurları bizim için bir tehdit algısı oluşturmaktadır. Biz ülkemize yapılacak bir saldırı için merkezi yönetimin davetini mi bekleyeceğiz. Irak merkezi yönetimi bu tedbirleri alamıyorsa biz alırız. Bunu daha önce de söyledik. Ya tedbirleri siz alın ya da gerekirse biz alırız dedik.

"Sormazlar mı siz 1.5 yıl önce neredeydiniz diye"

DAİŞ'in işgaline şu ana kadar merkezi yönetim bir şey yapamamıştır. İbadi'nin talebi üzerine buraya askerimizi eğitim vermek üzere gönderdik. İnsana sormazlar mı siz 1.5 yıl önce neredeydiniz diye.

"Açıklanan rakamlar uçuktur"

Biz dün tabi gerek Sinirlioğlu gerekse Fidan'ı oraya gönderdik. Ben bugün Başbakan ve müsteşarla konferans görüşmesi gerçekleştirdik. Askerimizi geri çekmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu eğitim süreci sürecek. Bizim orada eğitim veren subaylarımızı korumasına yönelik bir takviye oldu. Açıklanan rakamlar uçuktur.

"15 gün olarak alınmış bir karar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki "özel güvenlik bölgesi" uygulamasına ilişkin, "Bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım, alınmış bir karar. Şu anda 15 gün olarak alınmış bir karardır. 15 günden sonra ne getirir ne götürür bunu gelişmeler gösterecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Erdoğan: Irak'ın BMGK başvurusu dürüst bir adım değil
Başbakan Davutoğlu: Hedefimiz ekim ayında vizesiz Avrupa
Irak, Türkiye'yi BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet edecek

Güncel Haberleri