Erdoğan: IŞİD operasyonu daha bir başlangıç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı başlayan operasyonları yorumladı. Başlatılan çözüm sürecinin PKK tarafından defalarca istismar edildiğini söyleyen Erdoğan, bütün örgütleri hedef alan operasyonların sadece bir başlangıç olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki Fatih Ormanı Camisi'nde kıldı. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başta IŞİD olmak üzere bir çok terör örgütünü hedef alan operasyonlarla ilgili açıklama yapan Erdoğan şunları dedi:

Öncelikle ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi bu süreç içerisinde vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Öncelikle bir şeyi tespit etmekte fayda görüyorum. Bildiğiniz gibi 13 yıllık bir iktidar süreci içerisinde öncelikle demokratik açılım süreciyle başlayan bir adım vardı. Daha sonra bunu milli birlik ve kardeşlik projesiyle geliştirdik, ardından bir çözüm süreciyle taçlandıralım istedik.

Attığımız bu adımlarda görünen o ki çözüm süreciyle taçlandırmak istediğimiz bu anlamlı yaklaşım istismar edilmek suretiyle hiçbir zaman bölücü Terör örgütü bu attığımız adımlara olumlu yaklaşım vermediği gibi maalesef bunun istismarını yapmak suretiyle de ülkemizdeki demokratik yaklaşımı temel insan hak ve özgürlükleri noktasındaki olumlu yaklaşımımızı her zaman istismarla karşıladı. Ve bu noktada işte 6-7 Ekim süreci bizler için bir üzüntü süreci oldu.

İş çığrından çıktı

Bölücü terör örgütü çözüm sürecini her zaman baltaladı. Terör örgütü çözüme dair adımları istismar etti. Son aşamada bu iş çığırından çıkmış durumdaydı. Güneydeki gelişmeleri de değerlendirdiğimiz zaman, oradaki yapılanmalar Türkiye’nin daha farklı adımlar atmasını etkiledi. Artık bu adımı çok farklı kılmamızın gereğini ortaya koydu.

Kararlılıkla devam edecektir

Çarşamba akşamı Obama ile görüştük. Bölücü örgütün yanında DEAŞ ile mücadelemizi de teyit ettik. Türkiye olarak bu konudaki ilk adımızı bu akşam atıldı. Eş zamanlı olarak 16 vilayetimizdeki operasyonlarla bir süreç başlatıldı. Şu anda bu süreçle ilgili çok sayıda zanlı gözaltına alındı. Bu sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir. Operasyonlar bundan sonra da kararla devam edecektir. 

Yalnız IŞİD değil, PKK olsun DHKP-C olsun bunların hepsi terör örgütüdür. Bunlarla ilgili devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır. Çünkü biz farklı bir devlet yapılanmasına göz yumamayız. Bunun adı paralel de olabilir o da olabilir şu da olabilir. Milli güvenliğimizin için çalışmalarımız devam edecektir.

Vatandaşımız özgüvenli olsun

Ben vatandaşıma korku atmosferi içerisinde yaşamamalarını tavsiye ederim. Öz güven içinde olmaları lazım. Şu an biz çok çok farklı bir mücadelenin içine girdik. Sonuna kadar ne gerekirse yapacağız. Vatandaşımız bunun için devletine güvensin. Bakın askerimiz polisimiz şehit edildi. Biz bu şehitleri neden veriyoruz. Çünkü devletin bekaasını korumak için. 

Tüm medyadan şunu istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde bu terör örgütlerini arkasına alanlarla değil de ülke adına yayınlar yaparlarsa o zaman atmosfer çok farklı olur.

Elinde silahla yürüyemezler

İstanbul'da ellerinde silahlarla yürüyenler rahatça yürüyorsa burada bizim güvenlik açısından zafiyetimiz vardır demektir. İlgili arkadaşlarımızı uyardım. Bunlar yürüyemez. Eli yüzü kapalı olanlar da yürüyemez. Bunlar artık kanunla teyit edilmiş şeyler. Dünkü toplantıda bu hassasiyetler dile getirilmiştir. Kararlar alınmıştır. Uygulamaya da bu andan itibaren girilmiştir.

İncirlik Üssü

İncirlik Üssü'nün açılmasıyla ilgili belli bir çerçeve içerisinde onlarda aynı şekilde kullanılacaktır.

Koalisyon yoksa 90 gün sonra...

Koalisyon için bugün de görüşmeler var. Koalisyon olursa olur olmaz ise olmaz. Olmaz ise olacak bellidir. Burada karar verecek olan milli iradedir. Bu 90 gün süremizi alır. O sırada kurulan geçici hükümet ülkeyi hükümetsiz bırakmaz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu başkanlığında Çankaya'da toplantı yapıldı
IŞİD ve PKK'ya aynı anda operasyonla 3 mesaj verildi
Türkiye 3 yıl sonra ilk kez PKK'ya sınır ötesi operasyon yaptı (Gün gün sınır ötesi operasyonlar)

Güncel Haberleri