Erdoğan: El ele verelim Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım

Yeşilay'ın Zümrüdüanka ödül töreninde açıklamlarda bulununan Erdoğan "El ele verelim Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım. Bu bölgenin koordinatlarını Sayın Obama ile de paylaştım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın Zümrüdüanka ödül töreninde konuştu. Erdoğan "El ele verelim. Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım. 4500 km karelik bir şehir kuralım. Bu bölgenin koordinatlarını da Sayın Obama ile de paylaştım" ifadelerini kullandı.

Yeşilay'a her zaman destek verdim

"Ödüllerin bu yıl ülke sınırlarını aşarak uluslararası bir boyut kazanmasını anlamlı buluyorum. Yeşilay 50 bin üyesi ile marka sivil toplum kuruluşlarımızdan biri durumuna gelmiştir. Yeşilay'a her zaman destek verdim bundan sonra da destek vermeye devam edeceğim.

Hep şampiyon olurduk

Türkiye'nin son 14 yılı daha önce ikinci plana itilen meselelerin ön plana çıkarıldığı bir süreç olmuştur.  Bende Yeşilay'ın güzel anıları var. İmam Hatip Lisesi'ndeyken münazaralarına katılırdık. Hep şampiyon olurduk.

Sorumluluğumuz çok büyük

Afrika'da şahit olduklarımız sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlattı. Sorumluluğumuz çok büyük. Dünyada yardım eden ülkeler arasında 3. sıradayız. ABD, İngiltere ve Türkiye ancak durumu milli gelire oranladığımızda Türkiye birinci sırada yer alıyor.Bizim konuya yaklaşımımız ekonomik çıkarlar değil medeniyet anlayışımızla ilgili.   

Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım

El ele verelim. Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım. 4500 km karelik bir şehir kuralım. Biz bu şehirde her şeyi uluslararası camiayla paylaşalım. Yerel mimariyle Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye yakın bir bölgede bu şehri kuralım. Ancak Batı buna duyarsız. Bu bölgenin koordinatlarını da Sayın Obama ile de paylaştım. Yüz yüze konuştuğumuzda hepsi evet haklınız diyor ancak iş uygulamaya gelince uygulama yok.  İş kapıya dayanınca da feryat başlıyor. Karar verici olmak gerekiyor.

Milyonlarca Afrika'nın kanı var

Batının kaldırımlarına hayran kalanlar, o kaldırımların altında milyonlarca Afrika'nın kanı olduğunu bilmek zorundadır. Biz siyaha sarılırken 'acaba ne derler?' demiyoruz, sadece Allah için seviyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD: Suriye’de Kürtlere özerk bir bölge olmayacak

Güncel Haberleri