Eokul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş! 2018 EOkul lise LGS 1. nakil sonuç sayfası

EOkul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. LGS lise nakil başvuru sonuçlarını öğrenmek için eokul veli girişi yaparak öğrencinin hangi okula yerleştiğini görebilirsiniz. 2018 LGS yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarını ve eokul giriş işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

EOkul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş sayfası haberimizde. LGS lise 1. nakil başvuru sonuçları 13 Ağustos tarihinde belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 3-10 Ağustos tarihlerinde alınan yerleştirmeye esas 1. dönem nakil başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Hem veliler hem de öğrenciler nakil sonuçlarını heyecanla bekliyor. E-okul vbs girişi ile nakil sonuçlarını sorgulamak ve okul bilgilerinizi öğrenmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. İşte Lise nakil sonuçları ve eokul giriş ekranı.

LGS NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1. Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvurularının cuma günü saat 17.00'de tamamlanmasının ardından sonuçlar 13 Ağustos'ta açıklanacak. Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas diğer nakil dönemleri ise 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül olarak belirlendi.

LGS YERLEŞTİRMEYE ESAS 1. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLA

EOKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLA

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

a) Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

b) Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

c) 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B Maddesi hükmü uyarınca yerleştirme sonuçlarına ilişkin 10 günlük dava açma süresi, sonuçların ilan edildiği tarihi izleyen günden 8 2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 8 itibaren başlar ve sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları, işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemez.

ç) Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ile ilgili, 27.06.2018 tarih ve 12368043 sayılı Bakanlık Makam Olur’u ile yürürlüğe giren “2018 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” ile çatışan hususlarda bu kılavuz hükümleri geçerlidir.

d) 27.06.2018 tarih ve 12368043 sayılı Bakanlık Makam Olur’u ile yürürlüğe giren “2018 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu”nda yer alan 1.1.b, 1.3.ğ, 1.3.h, 1.3.l, 1.4.Yerleştirme İşlemleri maddesinin açıklama bölümünün yerel yerleştirme ile ilgili hükümleri, 1.5.2.a, 1.5.2.b.ii, 1.5.2.b.iii ve 1.5.2.b.iv hükümleri uygulanmayacaktır. Yukarıda yer alan esaslar yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL İLKELERİ

Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılır. 1.3.1. Merkezî Yerleştirme a) Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır. b) Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılır. c) Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme tercihleri dikkate alınmayacaktır. 1.3.2. Yerel Yerleştirme a) Yerel Yerleştirmeye Esas Nakil, sırasıyla ortaöğretim kayıt alanı, OBP, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır. b) Tercih edilen lise bakımından; i. Öğrencilerin, ikamet adresine göre bulunduğu “Kayıt Alanı”ndan okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrencilerden; “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrenciler de “Diğer” Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli olacaktır.

ii.Yerleştirmede Ortaokul Başarı Puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir. OBP için virgülden sonra dört hane dikkate alınacaktır. iii.Öğrencilerin sekizinci sınıfta okula devam durumları yerleştirmede değerlendirilecektir. Özürsüz devamsızlığı 0-5 gün olan öğrenciler 5,5-10 gün olanlara göre; 5,5-10 gün devamsızlığı olan öğrenciler 10,5-15 gün olanlara göre; 10,5-15 gün devamsızlığı olan öğrenciler 15,5-20 gün olanlara göre; 15,5-20 gün devamsızlığı olan öğrenciler de 20 gün üzeri olanlara göre daha öncelikli olacaktır.

iv. Yerel yerleştirmede son ölçüt olarak yaşça küçük olan öğrenciler öncelikle yerleştirilecektir.

E-OKUL VBS GİRİŞ

Sistem, öğrenci velilerinin çocuklarının durumu ile ilgili bilgi almasını sağlamaktadır. Bunun için sistemde e okul veli bilgilendirme sistemi bulunmaktadır. Veliler için bu sistemde okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından ulaştırmak istenilen duyurular yer bulunmaktadır. Duyurular, bireysel bazda ya da toplu olarak yapılmaktadır. Sistem üzerinden haftalık ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri ile -derslere giren öğretmen bilgilerine kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Bunun yanı sıra öğrenci velileri, bilgilendirme sistemi sayesinde çocuklarının dönem içindeki özürlü ve özürsüz devamsızlıklarla ilgili bilgi sahibi olabilmektedir. Veli bilgilendirme sisteminde öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili başarıları ile öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler yer almaktadır.

E-OKUL MOBİL İNDİRME NASIL YAPIILIR? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarlanan bilgilendirme sistemi portalı, mobil cihazlara da uyumludur. Bunun için e okul mobil sistemine üye olunmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi ile mobil veli bilgi sistemindeki öğrenci servisine üye olanlar, çocuklarının devamsızlık bilgilerine, sınav sonuç bilgilerine, sınav tarihlerine, karne notlarına, diploma notuna, proje bilgilerine, kayıt alınması ve silinmesi ile ilgili bilgiye, *nakil bilgisine kolaylıkla ulaşma avantajına sahip olmaktadır.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI

E-okul giriş sisteminin amacı, verilerin çocukları ile ilgili tüm bilgilere ulaşmasını sağlamaktır. Bu sistemde öğrencinin sınavlarda aldığı notların yanı sıra devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Öğrenci velileri bu sayede çocuklarını okula gidip gitmediğini, hangi günler devamsızlık yaptığını, devamsızlığı günlerinin ne kadar olduğunu, yazılı ve sözlü sınavlarından aldığı notları, aldığı notlarla ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, ayrıca ödevleri yaptıysa kaç puan aldığını çok rahat bir şekilde öğrenebilmektedir. Bunun için öğrencinin kimlik numarası ile okuduğu sınıf ve şube bilgileri ile birlikte giriş yapmak yeterli olmaktadır. Sistem velilere çocukları hakkında detaylı bilgiler sunmaktadır.

ÖĞRETMEN GİRİŞ EKRANI

Sistemde e-okul öğretmen girişi de bulunmaktadır. Sistemdeki öğretmen girişi uygulaması sayesinde öğretmenlerin tüm işlemleri yapabilmesi mümkündür. Sisteme giriş yapmak için istenilen bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gereklidir. Bu bilgilerin girilmesinin ardından okulun yöneticisi tarafından belirlenen kullanıcı adının, “kullanıcı adı” yazan kısma girilmesi gereklidir. Bu işlemin yetine getirilmesinin ardından öğretmenin kendisinin belirlediği şifrenin de ilgili alana girilmesi gereklidir. Bu aşamanın da tamamlanmasının ardından öğretmenin sisteme girip istenilen tüm işlemleri yapabilmesi mümkün olmaktadır. Öğretmen girişi ile birlikte öğrencinin sınavlarda aldığı notlar, performans ödevleri ile ilgili bilgiler ve diğer tüm bilgilerin sisteme eklenmesi mümkün olmaktadır.

YÖNETİCİ GİRİŞ ELRANI

Sistemde okul yöneticileri için de e-okul yönetici girişi bulunmaktadır. Yönetici girişi bölümüne giriş yapan kişiler, Milli Eğitim Bakanlığı personel girişi sonrasında ayrı bir ekran tarafından karşılanmaktadır. Bu ekran yönetici panelidir ve bu ekran üzerinden setim yapılabilmekte, işlemler de kolaylıkla halledilebilmektedir. Kişinin öğrenci olması durumunda ise sadece öğrenci girişi bölümü kullanılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı personel girişi gibi öğrenciler için de Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci girişi bölümü vardır ve ilgili bölüm üzerinden giriş yapılarak notlar sorgulanabilmekte ya da devamsızlık bilgileri öğrenilebilmektedir. Ayrıca öğrencilerin yanı sıra velilerin de giriş yapabildiği öğrenci giriş bölümü sayesinde öğretmen ve yöneticiler tarafından girilen verilerin her an takip edilme imkanı bulunmaktadır. Sistemle öğrencilerin ders sınavlarından aldığı notlar, öğrencilerin devamsızlık bilgileri görülebilmektedir. Bunun için sisteme giriş yapıldıktan sonra ekrana gelen menüler üzerinden seçim yapılması yeterli olmaktadır. Bu sayede sistem üzerinden öğrencinin okul ile ilgili bilgileri günün her saatinde görülebilmektedir.

E-OKUL ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ NELER?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları.

EOkul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. LGS lise nakil başvuru sonuçlarını öğrenmek için eokul veli girişi yaparak öğrencinin hangi okula yerleştiğini görebilirsiniz. 2018 LGS yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarını ve eokul giriş işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

E Okul LGS 3. nakil başvuruları | LGS nakil başvuru işlemleri ne zamana kadar yapılacak?
LGS yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuru ekranı meb.gov.tr! Lise tercih tarihleri
Okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama! MEB lise boş kontenjanları 2018

Güncel Haberleri