El Chapo'nun firarıyla ilgili 7 görevli gözaltına alındı

Meksika'da uyuşturucu baronu El Chapo'nun geçtiğimiz haftalarda kaldığı yüksek güvenlikli hapishaneden firar etmesine yardım ettiği iddia edilen, aralarında hapishane müdürünün de bulunduğu 7 görevli gözaltına alındı.

Meksika'da dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından 'El Chapo' lakaplı Joaquin Guzman Lorea'nın, ülkenin en yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçmasının yankıları sürüyor. Meksika polisi tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, aralarında hapishanenin müdürü Librado Carmona Garcia'nın da bulunduğu 7 görevli gözaltına alındı.

Meksika İçişleri Bakanı Miguel Angel Osorio Chong, “Guzman hapishane personelinin işbirlikçiliğine güvenmiş olmalı” diye konuştu. Chong, bu durumun vatana ihanet olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Firara yardım eden başka görevliler de olabilir

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Fransa ziyaretinde yaptığı açıklamada, yetkikilerin uyuşturucu baronunu tekrar yakalamak için her şeyi yaptıklarını ve El Chapo'ya yardım eden başka hapishane görevlileri olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

El Chapo'nun firarı Meksika Başkanı'nın uyuşturucu kartellerine karşı yürüttüğü mücadeleye büyük bir darbe olarak değerlendirilmiş, hükümet El Chapo'nun bulunmasına yardım eden kişiye 3,8 milyon dolarlık ödül vaadetmişti.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

El Chapo’nun tişörtleri yok satıyor
El Chapo'nun hapisten kaçış görüntüleri ortaya çıktı

Dünya Haberleri