Türkiye, Yeşil Dönüşüm için 155 milyon dolarlık yatırım fonu kuruyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de yeşil dönüşüm faaliyetlerinin finansmanı amacıyla 155 milyon dolarlık bir yatırım fonu kurulacağını açıkladı. Fon, yeşil teknolojilere yatırım yapan ve çevre dostu üretim yapan firmalara öz kaynak finansmanı sağlayacak.

Hazine Bakanı Şimşek, Dünya Bankası ile yeni projeler geliştirmeye devam ettiklerini söyleyerek "Yeşil Finans Projesi" kapsamında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'ye sağlanacak 155 milyon dolar kredinin, Dünya Bankası tarafından onaylandığını söyledi.

Projeyle işletmelere yeşil finansman arzının sağlanması, yeşil teknolojilere yatırımın teşvik edilmesi ve finansal sektörün çeşitlendirilmesinin amaçlandığını belirten Şimşek, "Türkiye Yeşil Fonu adında bir girişim sermayesi yatırım fonu kuruyoruz. Fon, yeşil ve yenilikçi dönüşüm firmalarına öz kaynak finansman sağlayacak" dedi. Fonun, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatında tabi olacağını belirten Şimşek, Dünya Bankası için de kaynak oluşturacağını söyledi.

"Dünya Bankasından sağlanan 155 milyon dolarlık kredinin kaldıraç etkisiyle ilerleyen dönemde, fona diğer yatırımcıların da kaynak sağlaması ve fonun büyüklüğünün artırılması hedefleniyor" diye konuştu.

ŞİMŞEK TARİH VERDİ

Şimşek uluslararası kuruluşların Türkiye'ye önem verdiklerini söyleyerek

"Dünya Bankasının ülkemize sağladığı finansman imkanı 2023 yılında 3,3 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmıştır. Bu durum Dünya Bankasının ülkemiz kalkınma gündemine ve ekonomi programına olan güveni ve desteğinin en somut örneğidir." ifadelerini kullandı.

Şimşek, Dünya Bankası'nın, Türkiye'ye yönelik kaynak tutarını 18 milyar dolar ilaveyle 35 milyar dolara yükselttiğini söyleyerek tarih verdi ve 3 yılda olacağını belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Dolar ve euroda yeni zirve! Piyasalar durulmuyor

Ekonomi Haberleri