Sağlıkçılar tezgah açıp patates, soğan sattı: Bırakın ek iş yapalım

TTB'nin özlük haklarına dikkat çekmek için gerçekleştikleri iş bırakma eylemine destek veren Birlik Sağlık Sen üyeleri düşük maaşlarına dikkat çekmek ve ek iş yapma hakkının verilmesi için tezgah açıp limon, patates ve soğan sattı.

Bugün Türkiye genelinde hekimlerin iş bırakma eylemine diğer sağlık çalışanları da destek vererek kendi sorunlarını da dile getirdi. İzmir'de Birlik Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları maaşlarına dikkat çekmek için tezgah açarak patates, soğan ve limon sattı.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Bırakın yüzde 5'lik, 7'lik zamları, yüzde 100 zam yapsanız da memurları 2002'deki alım gücüne ulaştıramazsınız. Memurun ek iş yapmasının önündeki engelin kalkması için yasal düzenleme yapılsın. Mesela patates, soğan ve limon satabilelim" dedi.
İzmir Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde pazar tezgahı kuran sağlıkçılar "Memurun ek iş yapmasının önündeki engel kalksın. Yasal düzenleme yapılsın ki ek iş yapabilelim" açıklamasını yaptı.

'DEVLET, DEVLET MEMURLARININ ŞAHSINDA TEMSİL EDİLİR'

Ek gelir getiren işleri yapmalarının yasak olduğunu hatırlatan Doğruyol, "Fazla mesai yapabilen memurlar, üç beş kuruş ücret almaya çalışmakta. Pek çok memurumuz da ailelerinden ekonomik destek alarak yaşamlarını devam ettirme çabası içerisinde. Oysaki memur, soyut olan devletin somut varlıklarıdır. Devlet, devlet memurlarının şahsında temsil edilir. Bundan dolayıdır ki memurun geliri çok yüksek olmasa da memur kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlayabilmelidir" diye konuştu.

'VATANDAŞIMIZ ZANNEDİYOR Kİ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI YÜZDE 10 ARTMIŞ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'zam açıklamasının' doğru olmadığını söyleyen Doğruyol, "Sayın Sağlık Bakanımız başta olmak üzere, bazı devlet büyüklerimiz ‘Sağlık çalışanlarımızın yüzde 100 ek ödemelerini artırdık’ dediğinde sokaktaki vatandaşımız zannediyor ki sağlık çalışanlarının maaşları yüzde 100 artmış. Sayın Sağlık Bakanımızın 'Doktorlarımızın maaşlarını 2500 TL ile 5000TL arasında zam yaptık' açıklaması, yapılan bir zam olmamasına rağmen başta doktorlarımız olmak üzere tüm çalışanlarımızı zorda bırakmıştır. Bu kararı da geri çektiler. Neredeyse tüm vatandaşlarımızda doktorlara 5 bin TL zam yapıldı algısı oluşmasına sebep olmuş ve tüm sağlık çalışanlarımızı üzmüştür" ifadelerini kullandı.

'MEMURUN EK İŞ YAPMASININ ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKSIN'

Memurların alım gücünün düştüğünü vurgulayan Doğruyol şöyle devam etti:

"Yaklaşık 10 yıldır yetkili sendika ve mevcut hükümet arasında yapılan toplu sözleşmelerde oynanan tiyatro sonucunda memurların alım gücü oldukça eksilmiş, sadece yılbaşından bu yana memurlarımızın alım gücü yaklaşık yüzde 40 düşmüştür. Bugün bırakın yüzde 5'lik, yüzde 7'lik zamları, 2022 Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 100 zam yapsanız bile 2002'deki alım gücüne ulaştıramazsınız. Sözde enflasyon oranlarında yapılan zam sıfır zam demektir. Kaldı ki TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarıyla, vatandaşın enflasyonu arasında en az yüzde 100’lük farkın olduğu da ortadadır. Evet biz sağlık çalışanları olarak ne istiyoruz? Biz sendika yöneticilerimiz olarak düşündük taşındık. Çift maaş istesek olmaz. Yüzde 100 zam istesek olmaz. Dedik ki memurun ek iş yapmasının önünde ki engel kalksın. Yasal düzenleme yapılsın ki, biz memurlar olarak ek iş yapabilelim. Mesela dedik ki pazarcılık yapabiliriz. Pazarda patates, soğan, limon satabiliriz."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Hekimler eylemde: Bu mobbing mahkemesi bir daha kurulmamalı

Ekonomi Haberleri