Nebati 7,6'yı yeni ekonomi modelinin 'alameti farikası' olarak yorumladı: En çok büyüyen ikinci ülke olduk

TÜİK'in GSYH'ye dair açıkladığı verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye'nin bu yılın ikinci çeyreğinde gayrisafi yurt içi hasılası (GSYH) tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 7,6 artış gösterdi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda reel olarak ilk çeyrekteki kuvvetli büyüme performansımızın da üzerinde yüzde 7,6 büyümüştür. Böylece Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur" ifadelerini kullandı.

"DENGELİ BÜYÜMEYİ SÜRDÜRDÜK"

"İkinci çeyrekte sadece kuvvetli büyüme performansı göstermedik" diyen Bakan Nebati, "Aynı zamanda 5 çeyrektir devam eden dengeli büyümeyi bu dönemde de sürdürdük" dedi.

Nebati, "Son iki buçuk yıldır makine ve teçhizat yatırımlarındaki güçlü yıllık artış bu dönemde de yüzde 17,8 ile devam etmiştir. Bu gelişmeyi üretim kapasitemizin artırılması açısından olumlu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

"İŞSİZLİK DÜŞTÜ"

"Büyümedeki kuvvetli seyrin işgücü piyasasındaki yansımaları yılın ilk yarısında görüldü" diyen Nebati, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu dönemde geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yaklaşık 900 bin kişilik ilave istihdam sağlandı ve işsizlik oranı yüzde 10,3’e düştü.

Büyümeyi ve istihdamı önceliklendiren, üretimi ve ihracatı destekleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile elde ettiğimiz bu kazanımlar yılın kalan döneminde de sürecektir. Artık ekonomimizin alamet-i farikası dengeli, sürdürülebilir ve istihdam odaklı büyümedir."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Yeni ekonomi modeli sınıfta kaldı: Dış ticaret açığında korkutan artış

Ekonomi Haberleri