Merkez'den bankalara bir KKM baskısı daha

Döviz talebinin artmaması ve seçimlere sabit kurla gitmeyi planlayan Merkez Bankası bankalara baskı üstüne baskı kuruyor. Gün aşırı bankalara talimat geçen Merkez bu kez de yüksek tutarlı hesaplar için şart koştu. Bankacıların verdiği bilgiye göre Merkez Bankası yüksek tutarlı KKM hesaplarının mutlaka yenilenmesini yoksa bankalara ihtiyaçları için döviz satmayacağını sözlü olarak iletti.

Artan kura bağlı olarak yaşanan döviz talebinin yükselmemesi ve seçimlere sabit kurla gitmeyi planlayan Merkez Bankası bankalara baskısını artırıyor. Gün aşırı bankalara talimat geçen Merkez Bankası bu kez de yüksek tutarlı hesaplar için şart koştu. Sözlü olarak iletilen talimatta yüksek tutarlı KKM hesaplarının mutlaka yenilenmesi istendi.

Konuyu Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme taşıdı.

'MÜŞTERİLER HESAPLARINI RİCA MİNNETLE YENİLEMEK İSTEMİYOR'

Babuşçu söz konusu paylaşımında müşterilerin yüksek tutarlı hesaplarını rica ve minnet ile yenilemek istemediğini de belirtti. Babuşçu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bankacıların verdiği bilgiye göre; 'Merkez Bankası yüksek tutarlı KKM hesaplarının mutlaka yenilenmesini yoksa bankalara ihtiyaçları için döviz satmayacağını sözlü olarak iletti. Müşteriler ise vadesi dolan KKM'lerini geçmişte olduğu gibi rica ile yenileme taraftarı değiller.'”

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Nebati'den KKM yorumu: Çağın buluşu

Ekonomi Haberleri