Merkez Bankası, yatırımcı toplantılarına başlıyor! Yabancı yatırımcı gelecek mi? İlk ülke New York

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yatırımcıları bilgilendirmek için toplantılar düzenlemeye başlıyor. İlk ülke New York olacak.

Merkez Bankası, yatırımcıları bilgilendirmek için toplantılar düzenleyecek. İlk toplantı 11 Ocak 2024 tarihinde New York’ta gerçekleştirilecek. Toplantıda enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda sunumlar yapılacak ve teknik sorular yanıtlanacak.

TOPLANTIYA KİMLER KATILABİLİR?

Toplantıya yurt içi ve yurt dışındaki kurumsal ve bireysel yatırımcılar katılabilecek. TCMB'den konuyla ilgili yapılan açıklamaya, "Katılıma dair ayrıntılar ayrıca duyurulacaktır" notu da düşüldü.

TOPLANTININ ÖNEMİ?

Merkez Bankası'nın yatırımcı toplantıları Türkiye ekonomisi ve para politikası hakkında önemli bilgiler sunması açısından önemli. Bu toplantılar, yatırımcıların bankayı ve Türkiye ekonomisini daha yakından takip etmelerine yardımcı olacak.

YABANCI YATIRIMCI GERİ GELECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün yaptığı "Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geldi. Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), mayıstaki 700 baz puan seviyesinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda yani yatırımcı güveni geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak." açıklaması dikkat çekmişti.

Öte yandan, CDS primi 300 baz puanın üzerindeki ülkeler aşırı kırılgan ekonomiye sahip olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Mehmet Şimşek CDS'in 700'den 400'e indiğini duyurdu: Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geldi
Erdoğan: Bakan Şimşek'e karışmıyorum, kendi karar veriyor

Ekonomi Haberleri