Ehliyeti olanlara son uyarı yapıldı: Hemen gidip yaptırın! Yapmayanlara ilk çevirmede para cezası uygulanacak

Ehliyeti olanlar dikkat! Eğer aracınız varsa hemen bunu yapın. Milyonlarca ehliyet sahibi vatandaşlara çok önemli bir duyuru yapıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Ehliyeti olan vatandaşlara yaptırmaları gereken bildiri yayımlandı. Eğer bunları yaptırmazsanız ilk trafik çevirmesinde 427 lira, halen yaptırmaya devam ettirmezseniz ikinci çevirmede 888 TL para cezası kesilecek. Hemen araç muayenelerinizi kontrol edin.

Son dakika olarak duyurdular. Milyonlarca ehliyet sahibiyle ilgili son dakika gelişmesi. Sosyal medya üzerinden yapılan yeni duyuruda ehliyet sahibi vatandaşlara çok önemli uyarı yapıldı. Eğer yaptırmazsanız okkalı para cezası uygulanacak. Özellikle ehliyet sahibi vatandaşların gerekenleri yapmazsa ilk trafik çevirmesinde 427 TL, halen yaptırmamaya devam edip trafiğe çıkan ve çevirmede yakalanan ehliyetli kişilere 888 lira para cezası kesilecek. Hemen kontrol edin yoksa yaptırın! İşte haberin detayları...

EHLİYET SAHİPLERİNE SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

Sosyal medya üzerinden son dakika olarak yapılan duyuruda, hususi ve resmi araçların 2 yıl dolduysa muayenelerini yaptırmaları gerektiği söylendi. Eğer araç sahibi olarak muayeneleri zamanında yaptırmazsanız ceza alacaksınız. TÜVTÜRK tarafından yapılan duyurular devam ederken uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor.

YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Sosyal medya hesabı üzerinden uyarılarda bulunan TÜVTÜRK, “Hususi ve resmi araçların muayenesi ilk üç yıl sonunda ve sonrasında her iki yılda bir yapılmaktadır.” dedi. Eğer araç muayenesini yaptırmazsanız trafikte yakalandığınız ilk denetimde para cezası ile karşılaşacaksınız.

BUNLARI ALMADAN YOLA ÇIKMAYIN

Yayınlanan bildiride araç muayenesine gidecek olan kişilerin trafik cezası, vergi borcu ve OGS kaçak geçiş cezası gibi borçları olup olmadığını kontrol etmesi gerektiği belirtilerek borcu olan araçların muayene işlemleri başlatılamadığı ve ayrıca geçerli bir “Egzoz Emisyon Ölçümü” olmayan araçlar muayenede “Ağır Kusurlu” olarak değerlendirildiği belirtildi. Muayeneye gidecek olan kişinin gerekli belgeleri yanına alması ve gerekli ekipmanları aracında bulundurması gerekiyor.

PARA CEZASI ÖDEYECEKSİNİZ!

Kesilen cezalar sürücüye değil araç sahiplerine yansırken, muayene tarihiniz geçtiği halde trafiğe çıkarsanız 427 TL trafik cezası yazılır ve size verilen ek 7 gün içerisinde aracınızı muayene ettirmek durumunda kalırsınız. Aksi takdirde çekici vasıtasıyla muayeneye götürülür ve 888 TL ödemek zorunda kalırsınız.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Fiat Panda sıfır fiyatı ne kadar? 2022 Fiat Panda City kampanyalı fiyatıyla satışa sunuldu

Ekonomi Haberleri