Devlet emekli olmayanları maaşa bağlıyor! Başvuru yapanlar 2 bin 605 TL maaş alacak

Emekli olmadan emekli maaşı alabilirsiniz. 65 yaş üstü ve emekli olmayanlara devlet yardımı yapılıyor. Gerekli şartları taşıyan herkes bu maaşı alabiliyor. İşte ayrıntılar...

EYT’nin yasalaşması sonrası emekli olmak isteyip de olamayanlar nasıl kazanç elde edebileceğini araştırmaya başladı. Ekonomik sıkıntı içindeki vatandaşların imdadına yetişen devlet bu kişiler için 2.604 TL ödeme yapıyor. Peki gerekli şartlar neler? kimler emekli olmadan emekli maaşı alabilecek? İşte emekli aylığı için gerekli şartlar...

65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

65 yaş üstü olmak,

T.C. vatandaşı olmak,

Sosyal güvencesi olmamak ve bunu valilik ve kaymakamlık aracılığıyla kanıtlamak,

Nafaka almıyor olmak,

Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre harçlık almıyor olmak,

Sağlık sigortasına sahip olmamak,

Hane halkı net gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması.

YILDA 4 KERE 2 BİN 604 TL YATIRILIYOR

65 yaş aylığı SGK ya da Bağ-Kur emeklisi olmayan 65 yaş üstü kişilere yıl içerisinde 4 defa olarak ödeniyor. Üç aylık maaş şeklinde ödenen bu destek ödemeleri mart, haziran, eylül ve aralık aylarında hesaplara yatırılıyor.

Dileyen Ziraat Bankası üzerinden dileyen de PTT üzerinden ödemelerini alabiliyor.

NEREDEN BAŞVURULUR?

65 yaş desteğine başvuru yapmak için bulunduğunuz ildeki valilik ya da kaymakamlıklardaki defterdar ya da mal müdürlüklerine bizzat gitmeniz gerekiyor. Sizden istenen belgeleri teslim ettikten sonra aylığı alıp alamayacağınıza dair sorgulama yapılıyor ve tarafınıza aylık bağlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri