Altın ve dolar füze gibi fırlayacak! İslam Memiş'ten çarpı pazar karıştıracak tahmin

Altın ve dolar piyasasında ortalık fena karıştı ve yatırımcılar ne yapacaklarına bir türlü karar veremiyor. Altın ve döviz piyasasında yükseliş serecek mi? Şimdi alım mı satış zamanı mı? Tüm bu merak edilenler sorulara piyasa uzmanı İslam Memiş öyle bir yanıt verdi ki...

İslam Memiş'ten Piyasa Uyarısı: Altın ve Döviz Piyasalarında Neler Bekleniyor?

İslam Memiş'in Uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 24 Nisan'da açılacak piyasalarla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu. Doların yükselmeye devam edeceğini belirten Memiş, dolar karşısında her şeyin yönünü aşağı olacağını söyledi ve "sıkıcı bir hafta olacak" dedi. Memiş, yükselen altın fiyatları için de önemli bir açıklama yaptı ve altın almak isteyenlere seslendi.

DOLARIN YÜKSELİŞİ

İslam Memiş, doların yükselmeye devam edeceğini belirtti ve dolar karşısında diğer döviz kurlarının da düşeceğini ifade etti. Bu durumun, özellikle döviz yatırımcıları için dikkate alınması gereken önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI

ALTIN FİYATLARI

İslam Memiş, altın fiyatlarının da yükseleceğini belirtti ve altın almak isteyenlere seslendi. Altının ons fiyatının 1.983 $ ve gram fiyatının 1.350 TL üzerinde olduğunu ifade eden Memiş, bu seviyelerde alım yapmanın riskli olduğunu söyledi.

ALIM İÇİN UYARI

Memiş, alım için henüz erken olduğunu belirterek yatırımcılara uyarıda bulundu. Altın ve gümüşün kısa vadede gerilemesi gerektiğini ifade eden Memiş, alım için uygun zamanın geleceğini belirtti.

GÜMÜŞ FİYATLARI

İslam Memiş, gümüş fiyatlarının da yükseleceğini belirtti ve gümüş almak isteyenlere seslendi. Gümüşün ons fiyatının 24,96 $ olduğunu ifade eden Memiş, bu seviyelerde alım yapmanın riskli olduğunu söyledi.

TL BAZLI FİYATLARIN GERİLEMESİ

İslam Memiş, TL bazlı altın ve gümüş fiyatlarının kısa vadede gerilemesi gerektiğini belirtti. TL bazlı fiyatların kısa vade için balon olduğunu ifade eden Memiş, alım için uygun zamanın haber verileceğini belirtti. Fed kararlarına kadar altının 1.960-2.010 $ aralığında oyalanacağını tahmin etti.

İSLAM MEMİŞ'İN TAHMİNLERİ

ONS VE GRAM ALTIN

Memiş, altın fiyatları için yıl içerisinde 1.450-1.550 TL/gram ve 2.350-2.400 $/ons beklentisinde olduğunu belirtti. Bu seviyelerde alım yapmanın daha mantıklı olabileceğini ifade etti.

DOLAR ENDEKSİ VE PİYASA ETKİSİ

İslam Memiş, dolar endeksinin (dxy) yukarı yönlü hareket edeceğini ve dolar karşısında diğer para birimlerinin değer kaybedeceğini belirtti. Bu durumun, özellikle döviz yatırımcıları için dikkate alınması gereken önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

TCMB FAİZ KARARI

İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 27 Nisan Perşembe günü saat 14:00'te açıklayacağı faiz kararına dikkat çekti. Bu kararın piyasalar üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

HAFTANIN ÖZETİ

İslam Memiş, haftanın özetinde doların yükselişinin devam edeceğini, altın ve gümüş fiyatlarının ise gerileyeceğini belirtti. Yatırımcılara "sıkıcı bir hafta" olacağı uyarısında bulunan Memiş, piyasaları yakından takip etmelerini önerdi.

ALIM-SATIMA DİKKAT

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in piyasa analizi ve tahminleri doğrultusunda yatırımcıların dikkatli olmaları ve alım-satım kararlarını özenle değerlendirmeleri gerekmektedir. Özellikle doların yükselişi ve altın fiyatlarının gerilemesi beklenirken, yatırımcıların bu gelişmeleri dikkate alarak hareket etmeleri önem taşımaktadır.

SIKÇA SORULAN SORULAR

  1. İSLAM MEMİŞ'İN DOLAR TAHMİNİ NEDİR?

İslam Memiş, doların yükselmeye devam edeceğini belirtiyor.

  1. ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI NE YÖNDE OLACAK?

İslam Memiş, kısa vadedede altın ve gümüş fiyatlarının gerileyeceğini, uzun vadede yükseleceğini tahmin ediyor.

  1. İSLAM MEMİŞ, ALTIN VE GÜMÜŞ ALIMI İÇİN NE ZAMAN UYGUN OLACAĞINI BELİRTTİ Mİ?

İslam Memiş, alım için henüz erken olduğunu belirterek, uygun zamanın haber verileceğini ifade etti.

  1. İSLAM MEMİŞ'İN YIL İÇERİSİNDE ONS VE GRAM ALTIN BEKLENTİSİ NEDİR?

Memiş, yıl içerisinde gram altın için 1.450-1.550 TL, ons altın için ise 2.350-2.400 $ beklentisinde olduğunu belirtti.

  1. BU HAFTA PİYASALAR İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME VAR MI?

İslam Memiş, 27 Nisan Perşembe günü saat 14:00'te TCMB'nin faiz kararının açıklanacağını belirtti. Bunun dışında, önemli bir gelişmenin olmadığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dünyanın en kalabalık ülkesi bir hafta sonra değişiyor! Çin zirveden iniyor, yerine o ülke geliyor
'Dolar karaborsaya düşebilir' dedi, '40 TL olacak' uyarısı yaptı! Selçuk Geçer'den korkutan ekonomik öngörü
Saç beyazlamasına son! Nedeni meğerse buymuş, uzmanlar tespit etti

Ekonomi Haberleri