Ehliyet sınav tarihleri ne zaman? Sınavı giriş belgesi nasıl alınır? | 2017 ehliyet sınav takvimi

Ehliyet sınav tarihleri ne zaman? Ehliyet sınavı giriş belgesi nereden nasıl alınır? MEB bünyesinde düzenlenen ehliyet sınavları ile ilgili sınav giriş tarihleri ve sınav giriş belgesi ile ilgili açıklama yayınlandı. Sınav tarihleri ne zaman? Kimler ehliyet alabilir? Ehliyet almanın şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

Ehliyet sınavı ne zaman? Ehliyet sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Milyonlarca şoför adayı sınav tarihleri ile ilgili açıklamayı bekliyor. 2017 yılı ehliyet sınavı tarihleri MEB tarafından açıklandı. Ehliyet sınavına kimler girebilir? Girme şartları nelerdir? Sınav için hangi belgeler gerekli? Ayrıntılar ve tüm bilgiler haberimizde.

EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN? 2017 EHLİYET SINAV TARİHİ

2017 ehliyet sınav tarihleri açıklandı mı? Ehliyet sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavı giriş şartları nelerdir? Kimler girebilir? Ayrıntı ve bilgileri sizler için derledik.

2017 YILI EHLİYET SINAV TAKVİMİ

2017 ehliyet sınav tarihleri açıklandı. MEB, 2017 ehliyet sınav tarihlerini açıkladı. Sınav takvimine göre ilk ehliyet sınavının tarihi 11 Şubat 2017 saat 14.00’de gerçekleştirilecek. İşte MEB 2017 ehliyet sınavı tarihleri

2017 SINAV TAKVİMİ

2017 Yılı Sınav Uygulama Takvimi’nde yer alan bilgiye göre yılda 5 kez yapılan ehliyet sınavının ilki 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek.

2017 yılının diğer sınavları ise;

2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00) tarihlerinde gerçekleşecek

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.

e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

EHLİYET SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sürücü adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri de ehliyet sınav giriş belgelerinin nasıl ve nereden alınacağı. Adayların sınava gireceği yerler; sınav merkezi, bina ve salon bilgileri sınavdan bir hafta önce kayıtlı oldukları kurs müdürlüklerinin internet adresinden yayınlanacaktır. Adaylar bu adresten T.C. kimlik numaralarını veya ad ve soyadı girerek ehliyet sınava giriş yerlerini öğrenebiliyorlar. Ayrıca, adaylar kayıtlı oldukları kurs müdürlüklerinden de sınav yerlerini öğrenebileceklerdir. Kurs müdürlüklerince adaylara sınav giriş yeri bildirim belgeleri düzenlenecek ve adaylara sınavdan önce dağıtılacaktır.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması, 

*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması, 

*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi, 

*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi. 

2017 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi açıklandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar?

2017 yılında araç sahiplerinden alınacak Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) şöyle olacak;

1-3 yaş arası 1,301 cm3 - 1,600 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan bin 35 lira; 1,601 cm3 - 1,800 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan ise bin 827 lira MTV alınacak.

4-6 yaş arası 1,601 cm3 - 1,800 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan bin 428 lira; 1,801 cm3 - 2,000 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan ise 2 bin 217 lira MTV alınacak. 7-11 yaş arası 1,601 cm3 - 1,800 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan 841 lira; 1,801 cm3 - 2,000 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan ise bin 303 lira vergi alınacak. Yeni MTV'ye göre en yüksek vergi 23 bin 586 bin lira ile 4001 ve üzeri cm3 motor hacmine sahip araçlardan alınacak. 1,300 cm3 ve daha aşağısı motor hacmine sahip araçlardan alınacak 68 liralık vergi listenin en düşük vergisi oldu.

1-6 yaş arası minibüslerden 776 lira, 7-15 yaş arası olanlardan 513 lira vergi alınacak. Yeni yılda 1-6 yaş arası 1,900 cm3 ve aşağısı motor hacmine sahip olan minibüslerden bin 35 lira, 1,901 cm3 ve yukarısı motor hacmine sahip olanlardan bin 565 lira vergi alınacak.

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

Ehliyet sınav tarihleri ne zaman? Ehliyet sınavı giriş belgesi nereden nasıl alınır? MEB bünyesinde düzenlenen ehliyet sınavları ile ilgili sınav giriş tarihleri ve sınav giriş belgesi ile ilgili açıklama yayınlandı. Sınav tarihleri ne zaman? Kimler ehliyet alabilir? Ehliyet almanın şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ehliyet harçları ne kadar? İşte 2018 ehliyet harcı...

Güncel Haberleri