Efsane futbolcu Suat Mamat hayatını kaybetti

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski futbolcularından Suat Mamat vefat etti.

1952-1963 yılları arasında Galatasaray, 1963-1967 yılları arasında da Beşiktaş formalarını giyen, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası finalleri tarihindeki ilk golünü atan eski milli futbolcu Suat Mamat, 85 yaşında hayatını kaybetti.

İki kulüp de açıklama yaptı

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Eski milli futbolcularımızdan Sayın Suat Mamat'ın vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, Türk futboluna ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadesi kullanılırken, Beşiktaş Kulübü ise şu açıklamayı yaptı:


"Eski futbolcularımızdan Suat Mamat'ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 1963-1967 yılları arasında Beşiktaş'ımızın formasını giyen Mamat, 26 kez A Milli Takım forması giymiş ve Ay-yıldızlıların FIFA Dünya Kupası finalleri tarihindeki ilk golünü atmıştı. Merhum Suat Mamat'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

TFF'den maçlar öncesi saygı duruşu kararı

Spor Haberleri